Пишман приватизаторът Николай Банев окачестви делото срещу него като "пълен

...
Пишман приватизаторът Николай Банев окачестви делото срещу него като "пълен
Коментари Харесай

Усмивки от новите ленти

Пишман приватизаторът Николай Банев окачестви делото против него като "пълен смях " и “селска вечеринка “. Но не отговори на въпроса за какво се е стигнало дотук, а прати публицистите да питат властта - каквото и да значи това.

Тя, властта, също няма да каже. Вече излъга в лицето на прокуратурата, че било поради унищожените от видния комсомолец предприятия. Той първо ги купи при "равния старт ", след това им обра касовите наличия, продължи с ликвидация на активите и завърши с рязането им на скрап. През цялото това време властта не възразяваше.

Сега му търсят цялостен милиард, който липсвал. И тъй като по никакъв начин не върви един човек да свие самичък толкоз пари, спретнаха проведена незаконна група в състав Банев, Баневица и майката свекърва. Затова обвинените ги избива на смях даже с белезници на ръцете. Колкото до селската вечеринка, няма подозрение, че тя се е провела надалеч преди първите дейности на проверяващите.

Едни настояват, че Банев спрял да се регистрира на настоящите ръководещи с такса - успокоение. Други - че се отчитал единствено на опозицията, която не може да вземе властта. Трети - че първите удрят вторите, с цел да преразпределят финансов запас и да показват антикорупционна интензивност.

А може просто милиардът да е на привършване. Ще го търсят в Швейцария и в Лондон, където го няма. А в случай че го има, не е на Баневи. Във всеки случай докараните от Ница обвинени би трябвало да са наясно, че в България имат работа не с правораздаване, а с гнили ябълки в костюми и тоги. Което си има на собствен ред съответните плюсове и минуси.

Далеч преди края на процеса всички участници в него знаят добре от кое място Банев е взел парите за приватизацията и на кого би трябвало да ги връща. Съвършено ясни са задачата и смисълът на следприватизационния "контрол ", за който министри и служители няма наказани. И най-много видно е, че на тази територия протестният избор не води до средата и рядко се стачкува за най-важното. Съдят Баневи, а системата остава несменяема - фрагментите вземат решение всичко!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР