Пишете ли съобщения до късно през нощта? Протягате ли се

...
Пишете ли съобщения до късно през нощта? Протягате ли се
Коментари Харесай

Две трети от българите заспиват и се събуждат с телефоните си

Пишете ли известия до късно през нощта? Протягате ли се към смарт телефона сега, в който се разсъните? Паралелно с оповестяването на новия си модел P Smart, софтуерният колос Huawei направи изследване с изследователската компания IPSOS и събра данни от 12 европейски страни, в това число България, с които проучва потребителското държание при използването на смарт телефон устройства в границите на 24 часа.

Първите въпроси, които си задаваме по отношение на нашата ежедневна приложимост на смарт телефон, са дали непрекъснато ревизираме имейл кореспонденцията си, дали изпращаме персонални известия на скъпи за нас хора, дали слушаме музика в късните часове на деня и други

60% от българите употребяват смарт телефоните си за имейл преписка, ревизират обществените мрежи и пращат известия, преди да си легнат.

55% от участвалите в изследването българи, вършат всичко това незабавно откакто се разсънят. Това е и една от аргументите 63% от сънародниците ни да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7% от тях признават, че даже заспиват с тях в леглото (под възглавницата например).

Проучването “Smart(phone) relationships ” търси отговор освен на въпросите какво вършим с телефона си, а и по какъв начин го вършим. Един от резултатите му е да вземем за пример, че 43% от българите ревизират смарт телефоните си най-малко няколко пъти в границите на 1 час. Извършваните дейности са най-много търсене на нужната ни информация, развлечение, сърфиране в обществените мрежи, инспекция на новините, потребление на навигацията, както и реализиране на връзка с банкови институции. Резултатите демонстрират тъкмо какъв брой сме пристрастени към устройствата си.

Типичният български консуматор се нуждае от смарт телефон, с цел да изпраща известия (72%), да прави фотоси (89%) и несъмнено, за обществени мрежи (85%). Проучването на Huawei разкрива също, че 73% от далите отговор българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа дневно. Още повече, 26% от хората употребяват устройството интензивно сред 3 – 4 часа дневно. Тъй като не е учудващо, че телефоните са с нас до момента в който работим или до момента в който сме у дома, изследването демонстрира, че 35% от българите употребяват своите телефони в тоалетната, 18% - в банята, 67% в кухнята и 51% в детската стая. (България е на 1-во място по този индикатор измежду всички 12 страни).

Това, което изследването в действителност демонстрира е, че в днешно време, множеството от нас биха се чувствали изгубени без телефоните си. Ние сме толкоз подвластни от смарт устройствата, че ги ревизираме по няколко пъти на час. Без подозрение телефонът е първото нещо, което доста хора ревизират всеки ден, също по този начин за доста е и последното нещо преди сън. Не е изненадващо, че 98% от българите постоянно взимат телефона със себе си, когато напущат домовете си. Неочаквано (или не) 48% от далите отговор сънародници признават, че се връщат назад, в случай че са не запомнили телефона у дома, макар риска да закъснеят за работа.

Проучването е осъществено през януари месец тази година в Австрия, България, Хърватска, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция от IPSOS, по поръчка на Huawei.

Паралелно с акцията за рационални връзки, започват и продажбите на новия модел Huawei P smart. Той идва с новата операционна система EMUI 8.0 и пресен и моден дизайн с FullView екран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР