Писателят и баща на няколко деца Майк Бери обяснява в

...
Писателят и баща на няколко деца Майк Бери обяснява в
Коментари Харесай

Защо жена ми има повече значение за мен от моите деца

Писателят и татко на няколко деца Майк Бери изяснява в блога си за какво жена му има повече значение за него от децата му и за какво тази концепция би трябвало да бъде призната от всяко семейство. Блог публикацията стана доста известна и породи доста мнения: някои хора подлагат на критика създателя, до момента в който други са въодушевени от него, защото в действителност трансформира метода им на мислене.

Майк и брачната половинка му Кристин отглеждат 8 осиновени деца. Те са щастливо женени от 17 години и правят дейна обществена работа, с цел да оказват помощ на други фамилии да се оправят с проблемите и да изградят хармонична връзка.

Ето я и забавната публикация на Майк:

Обикновено е 20:30, когато давам на двете си дъщери първото предизвестие, че е време. И в 21 часа аз им споделям: " Трябва да отидете в стаята си ". Правя това съвсем всяка вечер. И те всякога дават отговор: " Защо би трябвало да си лягаме в 9? Ние към този момент не сме деца! "

- Не е нужно да си лягате, просто ви апелирам да напуснете хола. Мама и аз не сме се виждали през целия ден, тъй като сме били съсредоточени върху работата си. Нуждаем се от време, с цел да бъдем дружно.

Момичетата въртят очи.

Честно казано, следваме това предписание от толкоз дълго, колкото мога да си спомня. Ние сме родители в продължение на 15 години и децата в никакъв случай не са взимали цялото ни време. Съпругата ми и аз прекарваме доста време с децата си, само че в никакъв случай не 24/7. Обичаме децата си и, несъмнено, те играят голяма роля в живота ни. Те постоянно могат да разчитат на нас и да получат нашата помощ и поддръжка.

 pixabay

Но с изключение на децата има " нас ". Нашата връзка. Кристин и аз постоянно би трябвало да сме сигурни, че бракът ни е мощен и здрав. Има няколко аргументи, заради които е значимо и ето 4 от тях:

1. Здравият брак е крайъгълния камък на дома

(Крайъгълният камък е огромен камък, който лежи в основата на едно здание, и нормално се разграничава от другите камъни в основата. Вероятно разбирате метафората.) Децата не са крайъгълният камък на дома. Те са голяма част от него, само че те не са тези, които държат тази безредна конструкция, която назоваваме семейство. Най-важната част от фамилията сте вие и вашата брачна половинка, вашият брачен партньор - вашият сътрудник. Вие сте тези, които носят цялата отговорност. И децата избират пътя си въз основа на вашия образец.

2. Преди тях сме били ние

Преди да се появят децата, бяхме единствено двамата. Ние се влюбихме, ние пропускахме учебно заведение дружно, говорихме по телефона цяла нощ и по-късно взехме решение да бъдем дружно вечно. Бяхме при започване на пътя. И започнахме цялото семейство. Тогава се появиха нашите красиви деца. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но бракът ни е заветен. И ние би трябвало да създадем всичко, с цел да го защитим.

3. След тях, отново ще бъдем ние

Нищо не трае постоянно. Ще пристигна момент, когато децата ще пораснат и ще изоставен гнездото. Не знам за теб, само че в къщата ми няма място за едно 30-годишно дете. Така че, когато напущат нашата къща, имат свои лични фамилии и отглеждат личните си деца, бих желал връзката ми със брачната половинка ми да остане толкоз мощна и интимна, колкото в самото начало. И с цел да имаме такова бъдеще, би трябвало да работим по връзките си тъкмо в този момент. Нашите взаимоотношения би трябвало да бъдат приоритет. Разбира се, не е толкоз елементарно, колкото наподобява.

 pixabay

4. Трябва да бъдем добър образец

Както към този момент загатнах, децата ни виждат и се учат от нас. Те вършат това, което вършим, и следят всяка наша стъпка. Често споделям: " Ние отглеждаме възрастни, а не деца. " Отново не знам за вас, само че желая децата ми да порастват с обикновено отношение към запознанствата, любовта и фамилията. И желая бракът ни да бъде образец за тях. Така че, жена ми идва пред децата ми. Те са доста близо, само че въпреки всичко след жена ми.

В последна сметка всички сме склонни да сме изтощени и напрегнати. И да, вашите деца се нуждаят от теб, те са в действителност значими. Не вашето занимание, не вашите другари, не вашата работа. И вие би трябвало да се грижите за тях. Но първо се погрижете за връзката си. Когато децата видят, че родителите им се обичат, те са сигурни, че родителите ги обичат. Но най-важното е, че те ще имат доверие в себе си и в света към тях.

Имаме луди графици. Винаги ни липсва свободно време. Прекарваме целия ден с децата си. И по тази причина ги апелирам да отидат в стаята си в 21:00 всяка вечер. Ето за какво брачната половинка ми и аз имаме дата два пъти месечно и излизаме. Защото има значение.

Ето за какво жена ми идва пред децата ми.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР