Писателят е сътрудник на FTПрез април 1835 г. Едмънд Дж.

...
Писателят е сътрудник на FTПрез април 1835 г. Едмънд Дж.
Коментари Харесай

Лесната мечта за чуждите долари

Писателят е помощник на FT

През април 1835 година Едмънд Дж. Форстал от Ню Орлиънс написа писмо до Томас Баринг в Лондон. През дългата си кариера Форстал имаше пръст на всички места в комерсиалната Луизиана — вносител, банкер, законодател и захарен плантатор с пленен труд. За Baring той беше сътрудник, давайки препоръки по отношение на опциите в Ню Орлиънс.

Градът се приближаваше към това, което щеше да се окаже върха на цикъл на избухлив напредък, насочен към износа, където плоски лодки превозваха пшеница и прасета за Хавана и Карибите срещнах параходи, натъпкани с памук за Ливърпул и захар за Филаделфия.

В писмото си Форстал показа облигациите на Гражданската банка, „ обвързани с най-хубавата благосъстоятелност на страната “, той написа, което „ в последна сметка би трябвало да успее “. Той посочи мотив в интерес на банката - и за Луизиана - прочут на всеки, който упорства за доларизация на стопанските системи през днешния ден. Банките на Ню Орлиънс имаха положителни заеми, а износът на града гарантираше изобилни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР