Писателят Борис Акунин, балетистът Михаил Баришников и икономистът Сергей Гуриев

...
Писателят Борис Акунин, балетистът Михаил Баришников и икономистът Сергей Гуриев
Коментари Харесай

Световноизвестни руснаци основаха платформа за дарения за Украйна

Писателят Борис Акунин, балетистът Михаил Баришников и икономистът Сергей Гуриев основаха платформа, която приканва руснаците да подаряват за Украйна. И тримата са емигранти. Акунин живее във Англия, Баришников в Съединени американски щати, Гуриев във Франция. Платформата се споделя " Настоящия Россия ". Акунин разгласява в профила си във Facebook послание към руснаците.

" Държавата " Руска федерация ", чието ръководството е завладяно от деспот, стартира незаконна война. Това е удар по всички нас, хората, които принадлежим към съветската просвета и приказваме съветски. Думата " съветски " стана по света токсична. 

Но хиляди пъти по-страшно е това, което се случва с близкия ни украински народ. Пред очите ни се разпростира същинска филантропична злополука. Стотици хиляди украинци изгубиха всичко - дом, средства за битие, имущество. Броят на бежанците ще пораства, обстановката ще се утежнява. Повечето от нас се намираме надалеч, а мнозина - още по-далеч. Нямаме опция да усетим този призрачен сън. Но ние не можем, не желаеме, нямаме право да бездействаме. Най-малкото, което можем да създадем, е да окажем помощ на хората, бягащи не от съветската, а от путинската войска. 

Нека целият съветски свят да помогне на украинските бежанци. Диктаторът води война освен с Украйна, само че и със личната си страна, лишавайки я от бъдеще, потъпквайки и унищожавайки всичко живо.

Но същинската Русия е по-голяма, по-силна и по-дълголетна от путинската " Ерефия " (презрително име на Руската федерация). Тя е жива и ще бъде жива. 

Хайде да потвърдим на себе си и на целия свят. Моля, направете подаяние в помощ на украинските бежанци. 

Руснаци от целия свят, обединете се против войната! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР