Писателката Здравка Евтимова с ново престижно отличие. Тя е удостоена

...
Писателката Здравка Евтимова с ново престижно отличие. Тя е удостоена
Коментари Харесай

Признание за Здравка Евтимова: Писателката ни спечели награда за фантастика в САЩ

Писателката Здравка Евтимова с ново влиятелно отличие. Тя е удостоена с новоучередена премия за фантастика в Съединените щати за романа ѝ „ Той носи моето безмълвие “.

Според нея е пристигнало времето да се роди подобен политик, който да постави себе си на второ място

Екипът ни беседва със Здравка Евтимова за следващото отличие, до момента в който тя се радва на друга премия – новородено внуче.

„ Наградата доста ме зарадва и зная, че доста пишещи хора в България могат да завоюват такава премия “, сподели писателката.

Наградата беше връчена на гала в Лондон

В началото на декември американското издателство Starship Sloane Publishing пусна романа ѝ „ Той носи моето безмълвие “.

Снимка: bTV


„ Това са нашите български самодиви. Тази извънземна цивилизация живее в подсъзнанието на хората и най-важният представител е гибелта, само че тя не играе неприятна роля в романа “, описа Здравка Евтимова.

Пред bTV тя насочи обръщение към младите писатели .

„ България в никакъв случай няма да се затрие при такива надарени хора и да се борим на всяко равнище, още от детската градина, в началното учебно заведение за тези деца. Да не допуснем неграмотността или арогантността да изтласка знанието и гения в ъгъла. Вие носите една галактика у вас, хора! Направете, тъй че да подарите тази галактика. Колкото повече подарявате, толкоз по-богат ще е вашият гений. Мисля, че да направиш положително е най-хубавият пробиотик за всички нас “, призова Евтимова.

Тя е част от Граждански конгрес, който ще раздава наградите за Гражданска героизъм

В началото на 2023 година писателката получи и диплом за най-хубав роман „ На Димитър – стихотворец “, който събра най-вече гласове от писатели и читатели на научнофантастична литература.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР