Писателката Здравка Евтимова гостува в предаването 120 минути, споделяйки мнението

...
Писателката Здравка Евтимова гостува в предаването 120 минути, споделяйки мнението
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Да се делим на ваксинирани и неваксинирани е абсурдно. Преди всичко сме човешки същества

Писателката Здравка Евтимова гостува в предаването " 120 минути ", споделяйки мнението си за актуалните будители, имунизациите, знанието и онлайн образованието.

" Ние сме на първо място човешки същества и желаем да бъдем здрави. Всеки има свои претекстове за имунизацията. Важно е да се даде необятно поле на изява на хората, които в действителност знаят и ще те уверят кое е по-доброто. Решение, основаващо се на принуждение, до на никое място няма да докара. " - твърди тя.

Напоследък тематиките за диалог към нея са свързани най-вече с коронавирус обстановката. Споделя, че самата тя се е ваксинирала, тъй като се среща и работи с хора от разнообразни страни, както и поради фамилията си.

От последното си пътешестване и среща с писатели в Хърватия се връща със мощни усещания за чистотата там.

" Хората имат доста висока отговорност - в аптека влиза един човек, в случай че има опашка, чакат на открито, навън, на разстояние един от различен. Не видях хвърлен фас, чашка или хартийка. Питах дали ги глобяват, не, не ги глобяват. А всички спортни площадки са цялостни непрекъснато. Не видях да вървят и да пушат младежи. " - споделя тя.

Според писателката будител може да бъде всеки човек: " Когато имаш другар и той ти даде добър съвет - този човек разсънва човешкото в теб. Той ти дава полет. Когато желае да те подлага на критика, рецензията може да бъде поднесена и като скалпел, който се забива в мозъка, и като лекарство, което лекува. Будителят е лекарството. "

Трудните времена за Здравка Евтимова са предизвикателство, тъй като за нея " сложната наслада е същинската. " Такъв е и съветът й към всички, за които онлайн образованието сега е компликация - " Трябва да минем през обстановката. Като станем по-твърди към себе си, ще реализираме повече. Изправени пред трудности, би трябвало да съберем цялата си непримиримост, с цел да ги прескочим. "

Самата тя има двама внуци, които са в първи и втори клас. Споделя, че им липсват закачките, това да се скарат и да се сдобрят, само че най-много наличието на учителя. Съветва ги да внимават доста със заниманията с компютъра, тъй като " никой не може да размени учителя и съучениците ".

На въпроса за какво разсъдъкът отстъпва на страстите тя дава отговор по този начин:

" В същността на индивида е в сложни обстановки да надделее негативната страст. Но тя заличава индивида, който ги изпитва, най-хубавото в него заличава - неговия гений. Вместо да работиш за това, което ти е ярко, започваш да губиш светлината и това те ожесточава. Ожесточението те заличава. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР