Писателката и журналистка Е. Джийн Каръл, която съди бившия американски

...
Писателката и журналистка Е. Джийн Каръл, която съди бившия американски
Коментари Харесай

Журналистка обвини Тръмп в изнасилване

Писателката и журналистка Е. Джийн Каръл, която съди някогашния американски президент Доналд Тръмп за обезчестяване, в сряда даде показания пред съда, заяви „ Ройтерс “. Делото стартира на 25 април. В сряда, Каръл описа с детайлности какво тъкмо се е случило преди съвсем 30 години. Съдът би трябвало да дефинира дали някогашният президент на Съединени американски щати я е нападнал и по-късно е излъгал за това.

„ Тук съм, тъй като Доналд Тръмп ме изнасили и когато писах за това, той излъга и сподели, че не се е случило, сподели Е. Джийн Карол пред правосъдните заседатели във федералния съд в Манхатън. Той излъга и разруши репутацията ми, а аз съм тук, с цел да се опитам да си върна живота. “

79-годишната Каръл, някогашен създател на списание Elle, търси неуточнено обезщетение от 76-годишния Тръмп, любимец в президентската акция за 2024 година

Според изказванията ѝ, тя е била насилена в съблекалнята на повсеместен магазин Bergdorf Goodman в Ню Йорк в края на 1995 година или началото на 1996 година

Каръл споделя, че Тръмп я е оклеветил, като е нарекъл изказванието ѝ за обезчестяване машинация, неистина и „ цялостна машинация “ в своята медийна платформа Truth Social, като е споделил още, че тя не е неговият „ вид “ и е измислила изказванието, с цел да продаде записките си.

Тръмп не участва и не е задължен да участва на процеса, който стартира във вторник. Той има планувано предизборно събитие в Ню Хемпшир в четвъртък и двете страни показаха, че е малко евентуално Тръмп да свидетелства. Американският областен арбитър Люис Каплан обаче предизвести, че Тръмп може да се сблъска с още правни проблеми, в случай че продължи да разисква случая, в това число и в обществените мрежи.

Въпреки че от хипотетичното действие към този момент са минали доста години, съгласно законодателството Каръл има право да заведе дело, защото няма отминалост.

Припомняме, че това е следващият развой против Тръмп.

Той дава отговор по гражданския иск, заведен от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс за комерсиална машинация. Също по този начин се води дело поради това, че е имал връзка с порно актрисата Сторми Даниелс и малко преди президентските избори през 2016 година той ѝ е платил 130 000 $, с цел да мълчи.

Тръмп не се призна за отговорен по нито едно от обвиняванията. Той дефинира процеса като политически.

Тръмп от дълго време заобикаля правни последствия в персоналния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни цивилен каузи през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, само че избегна наказание от Сената.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР