Писателката Елена Павлова получи националната награда Константин Константинов за принос

...
Писателката Елена Павлова получи националната награда Константин Константинов за принос
Коментари Харесай

Елена Павлова получи наградата Константин Константинов

Писателката Елена Павлова получи националната премия „ Константин Константинов ” за принос в детското книгоиздаване за 2019 година Тя ѝ беше връчена в Сливен, където за 21-и път се организира на писателката Националният фестивал на детската книга. Патрон на форума е ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Сливен

При награждаването на спечелилия в категория " Автор " ръководителят на Народното събрание акцентира значимостта на писането и издаването на детски книги и уговорката на възрастните да научат децата си да обичат писаното слово.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Да напишеш книга е нещо доста мъчно несъмнено, по този начин си мисля аз. Това е задача, в която би трябвало да вложиш доста сърце, доста обич. Ние, възрастните имаме доста значима задача. Да научим децата и внуците си да обичат книжката, тъй като съревнованието с новите технологии е доста съществено.
Националната премия за принос в детското книгоиздаване „ Константин Константинов “ се присъжда в четири категории: за повсеместен принос, за създател, за илюстратор и за издателство. За първа година бе връчена и премия на детското жури за най-хубава детска книга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР