Писателката Джоан К. Роулинг, автор на поредицата Хари Потър, възмути

...
Писателката Джоан К. Роулинг, автор на поредицата Хари Потър, възмути
Коментари Харесай

Джоан Роулинг отново възмути транссексуалната общност

Писателката Джоан К. Роулинг , създател на поредицата " Хари Потър ", възмути за следващ път транссексуалната общественост, като съпостави хормоналната терапия, употребена от транссексуалните хора с терапия за гей-конверсия, заяви Фондация Томсън Ройтерс.

" Наблюдаваме нов тип терапия за преработка на млади гей хора ", написа писателката в Туитър в неделя във връзка предписването на хормони на младежи, които слагат под въпрос половата си еднаквост и което се съпоставя с " новите антидепресанти ".

Коментарът на Роулинг провокира бурна реакция от бранителите на правата на транссексуалните хора, които през последните седмици непрекъснато подлагат на критика позициите на авторката.

" Идеята, че всеки би подложил детето си на терапия за смяна на пола, с цел да не разреши то да порасне като гей, е засегнатост за всеки грижлив родител ", сподели Кристин Бърнс, юрист и деятел в отбрана на транссексуалните хора от 90-те години на предишния век насам.

Моделът и транссексуален деятел Мънро Бергдорф разяснява в Туитър, че писателката е " рискова " и " опасност за ЛГБТ общността ".

9/11
— J.K. Rowling (@jk_rowling)

" Дж.К.Роулинг не е академик. Тя не е доктор. Тя даже не е специалист по половете. Тя не поддържа нашата общественост ", написа Бергдорф. " Тя е милиардерка, хетеросексуална, бяла жена, която е решила, че знае кое е най-хубавото за нас и нашите тела. Но това не е нейната борба ".

Пиар мениджърът на Роулинг сподели в понеделник, че към този момент тя няма да разяснява тематиката повече.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР