Писането красиво на ръка намалява тревожността и ни помага да

...
Писането красиво на ръка намалява тревожността и ни помага да
Коментари Харесай

Защо е полезно да пишете на ръка?

Писането красиво на ръка понижава тревогата и ни оказва помощ да гледаме по-оптимистично и положително на живота, настояват учените. То обаче е потребно и за метаболизма. Причината?
Писането на ръка е самобитна медитация, която оказва помощ на мозъка да задейства разнообразни процеси в организма. Освен това работи успокояващо и има повсеместен балансиращ резултат.Ето по какъв начин да употребявате писането на ръка като терапия: Отделете си специфичен ъгъл в дома, предопределен съответно за тази цел. Не е нужно да бъде бюро, значимо е светлината да пада постоянно отляво; Пуснете си музика и оставете мелодията да управлява ритъма на вашия почерк; Пишете на разграфен лист, с цел да не се постанова да мислите върху това дали редовете ви са прави, или не, а да се концентрирате върху красивото изписване на думите;  Използвайте разнородни аксесоари за писане: моливи с друга неотстъпчивост на графита, химикалки с мастило, даже перодръжка; Отделяйте всеки ден по 5 минути, с цел да напишете на ръка къса история или красива мисъл, която ви работи вдъхновяващо; Ако не ви хрумва нищо, което да напишете, отворете книга или интернет, и си откраднете идея; Когато сте задоволително сигурни в ръката си, пробвайте да напишете изречение на не разграфен лист и със затворени очи; Ако имате опция, се запишете на курс по краснопис.Пишете на ръка, когато сте на диета.
Писането на ръка изисква прецизни придвижвания, които приковават вниманието, покачват концентрацията и ни оказват помощ да направляваме по-добре жестовете. В психически проект това учи на самодисциплина, покачва нашата увереност и ни оказва помощ да отстояваме по-лесно и до дъно задачите си, без да се предаваме. А диетата е тъкмо такова предизвикателство, с което от време на време не се оправяме.

Според изследване на американски учени, има връзка сред красивия почерк и отношението към храната и питателните дисфункции. За да потвърдят това, те подложили доброволци на забавен опит. Разделили ги в две групи, като на едната в моменти на нервност и раздразнителност, предложили терапия с краснопис. На финала резултатите на групата, която се обучавала в калиграфия, били близо два пъти по-високи от тези на останалите.

 
За самочувствие и оптимизъм.
Красивото писане на ръка допуска подчиняването на темп, следване на модел, съсредоточаване, мислене... Всичко това задейства избрани центрове в мозъка, които дават отговор за страстите и разрешаването на проблемите.

Американски учени потвърдиха, че дългите извършения по калиграфия, оказват помощ да направляваме фината моторика и усилват равнищата на ендорфини, което покачва самочувствието и вътрешната ни убеденост.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР