Писана конституция, премахване на Камарата на лордовете, повече референдуми и

...
Писана конституция, премахване на Камарата на лордовете, повече референдуми и
Коментари Харесай

Фараж обещава радикални промени, ако спечели изборите на Острова

Писана конституция, унищожаване на Камарата на лордовете, повече референдуми и понижаване на имиграцията до под 50 000 души годишно. Това са предизборните обещания на Партията на Брекзита, ръководена от ветерана евроскептик Найджъл Фараж, заяви Асошиейтед прес.
Партията разгласява през днешния ден предизборната си стратегия. Създадената по-рано тази година политическа групировка няма места в Народното събрание. За изборите на 12 декември е издигнала близо 300 претенденти. Тя обаче не издигна претенденти в доминираните от консерватори окръзи, с цел да не докара до делене на гласоподавателите, които са за Брекзит.
"Без нас няма да има същински Брекзит ", сподели Фараж.
Обединеното кралство няма главен закон във типа, в който той съществува в останалите европейски страни. Конституционните правила не са кодифицирани в един-единствен нормативен акт, а съставляват набор от закони, правосъдни решения, прецеденти и традиции.
Камарата на лордовете е горната камара на английския парламент и нейните членове не се избират от народа, както тези в долната Камара на общините. Някои от тях се назначават от монарха по предложение на премиера или на комисията по назначенията към горната камара, а други заседават в нея по наследствена линия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР