Писана конституция, премахване на Камарата на лордовете, повече референдуми и

...
Писана конституция, премахване на Камарата на лордовете, повече референдуми и
Коментари Харесай

Найджъл Фараж обеща конституция

Писана конституция, унищожаване на Камарата на лордовете, повече референдуми и понижаване на имиграцията до под 50 000 души годишно. Това са предизборните обещания на Партията на Брекзита, ръководена от ветерана-евроскептик Найджъл Фараж, заяви АП.

Партията разгласява през днешния ден предизборната си стратегия. Създадената по-рано тази година политическа групировка няма места в Народното събрание. За изборите на 12 декември е издигнала близо 300 претенденти. Тя обаче не издигна претенденти в доминираните от консерватори окръзи, с цел да не докара до делене на гласоподавателите, които са за Брекзит. "Без нас няма да има същински Брекзит ", сподели Фараж.

Лидерът на английските лейбъристи: Ще национализираме телекома

Обединеното кралство няма главен закон във типа, в който той съществува в останалите европейски страни. Конституционните правила не са кодифицирани в един-единствен нормативен акт, а съставляват набор от закони, правосъдни решения, прецеденти и традиции.

Камарата на лордовете е горната камара на английския парламент и нейните членове не се избират от народа, както тези в долната Камара на общините. Някои от тях се назначават от монарха по предложение на премиера или на комисията по назначенията към горната камара, а други заседават в нея по наследствена линия.

Британският министър председател дава обещание серия от данъчни понижения за компаниите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР