Пирогов набра кръв за падналата от 7 етаж д-р Ирена

...
Пирогов набра кръв за падналата от 7 етаж д-р Ирена
Коментари Харесай

Пирогов набра кръв за падналата от 7 етаж д-р Ирена Иванова
Г

Пирогов набра кръв за падналата от 7 етаж доктор Ирена Иванова
Граждани и лекари от „ Пирогов ” се отзоваха на апела на незабавния център да дарят кръв за 35-годишната им сътрудник доктор Ирена Иванова от Александровска болница. Жената от Враца се бори за живота си, откакто на 20 юли падна от 7 етаж в столичния квартал „ Люлин ”. Инициативата се реализира с поддръжката на шефа на болничното заведение и шефа на НЦТХ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Тук съм, с цел да даря кръв за доктор Ирена Иванова. Надявам се животът й да бъде избавен. Щастлив съм че мога да оказа помощ, с това което се изисква. Не я познавам персонално. Отзовах се на зова за помощ на „ Пирогов ”, съобщи Борислав Георгиев, който два пъти в годината подарява от животоспасяващата течност.

В очакване да даде кръв е и зъболекарят Елена Лулева, която акцентира, че би трябвало да пазим лекарите си и да не ги търсим единствено когато се нуждаем от помощ.

„ Нищо не ме свързва с докторката, само че съм съпричастна ненапълно. Над 10 години не бях дарявала кръв, само че този зов ме накара да наруша ”традицията си ”, беше безапелационна Лулева.

По думите на ПР на лечебното заведение Мария Пойразова положението на доктор Ирена Иванова е извънредно тежко.

„ Д-р Иванова не е чиновник на болничното заведение ни, само че тя се лекува тук. Тя е от „ Александровска ” и „ Токуда ” лечебни заведения. Преди това е била част от екипа на Центъра за незабавна здравна помощ в София. В момента медикът лежи в централна реанимация, където екипът на проф. Стоян Миланов я лекува по международен стандарт ”, изясни Пойразова.

Тя добави, че на този стадий доктор Иванова има потребност от кръв, защото по време на случая е изгубила доста кръв и тя не може да се възвърне единствено с преливане на кръвта, която е изгубила, а належащо повече.

„ Миналата седмица „ Александровска болница ”организира набирането на средства, с цел да се подкрепи закупуването на скъпоструващи медицински произведения, които не се покриват от касата. Първи реагираха медиците от Столичната лекарска гилдия, която подари 5000 лв. и съобщи подготвеност при нужда да дарят и още ”, акцентира пиарът на болничното заведение.

БГНЕС напомня, че до трагичния случай се стигна, откакто доктор Ирена Иванова се скарала със своя другар. Пред проверяващите той е споделил, че лекарката е излязла ядосана на терасата, само че се спънала и полетяла от високо. Тя е паднала от 22 метра височина и има разкъсвания, само че съгласно медиците може да се възвърне. До през днешния ден доктор Иванова е претърпяла няколко животоспасяващи интервенции в незабавната болница на България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР