Пирогов изписва последните двама болни от коронавирус, които са в

...
Пирогов изписва последните двама болни от коронавирус, които са в
Коментари Харесай

Изписват от Пирогов последните двама пациенти, болни от COVID-19

" Пирогов " изписва последните двама заболели от ковид, които са в COVID-клиниката в болничното заведение. С това завършва лекуването на 156 лежащо заболели, от които 36 са били в реанимация. 45 души персонал на " Пирогов "  са се лекували вкъщи. Повечето от тях към този момент са на работа. Това заяви в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният директор на " Пирогов "  проф. Асен Балтов.

" Имахме доста заболели сътрудници, само че всичките се възвърнаха. Ние ще продължим да се грижим за тях. На повече от тях е препоръчано да отидат в Сандански, където е най-хубавото място за белодробно възобновяване. Има още 15 души, които са под карантина ", сподели проф. Балтов.

През тези над 80 дни през  " Пирогов " са минали още 237 пациента с двустранни бронхопневмонии, които са дали негативен тест за ковид, само че тяхната клинична картина е била идентична. " Състоянието на всички пациенти ще се наблюдава с контролни прегледи и с спомагателни скенери след първия и третия месец ", сподели още Балтов.

Болницата последователно стартира да се отваря. От през днешния ден ще бъдат възобновени всички отделения. Предстоят и поправки на клиники.

Проф. Балтов увери, че през днешния ден до обяд всички медици в " Пирогов " ще получат заплатите си. Забавянето на парите им е било заради неспособност НЗОК да направи трансфер на заплащанията си към болничното заведение. Надзорният съвет, който трябвало да дефинира 85% от сумите, е заседавал на 27 май и до 29 май не е било допустимо да стане прехвърлянето на сумите. 

В болничното заведение работят 2 300 души. В момента има 300 свободни места за сестри, както и свободни места за санитари. Повече от 50 доброволци са минали през болничното заведение през последните 80 дни, като 10 от тях остават да работят като дезинфектори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР