Пирин постигна драматична победа срещу Етър с 3:2. За пръв

...
Пирин постигна драматична победа срещу Етър с 3:2. За пръв
Коментари Харесай

Възходът на "Пирин" продължи с драматична победа над "Етър"

Пирин " реализира трагична победа против " Етър " с 3:2. За пръв път от началото на сезона благоевградчани завоюваха два следващи мача в Първа лига. Те събраха 19 точки след четвъртия си триумф в шампионата и се утвърдиха на 11-ата позиция.

Тимът на Милен Радуканов се откъсна с четири точки пред днешния си противник и с пет пред " Дунав ", който посреща " Левски " в 17.30 ч. " Витоша " (Бистрица) е твърдо финален с три точки преди утрешния си дуел с " Локомотив " (Пловдив).

" Пирин " имаше чудесна опция да поведе рано в дуела с " Етър ". В 10-ата минута Станислав Костов беше изведен зад отбраната, овладя чудесно топката и стреля. Вратарят Христо Иванов обаче ловко съкрати дистанцията и избави.

В 21-ата минута и " Етър " беше покрай гола. Цветомир Тодоров получи топката вляво от вратата и се освободи от двама бранители с прекрасен финт. Той насочи мощен изстрел, който обаче мина над напречната греда.

В 35-ата минута гостите от Велико Търново поведоха. Пламен Гълъбов открадна топката от Тодор Траянов и стреля по земята от дъгата на наказателното поле. Топката се отби в страничния дирек и попадна в Ерик Почански, който умерено я изпрати във вратата от близко.

В 42-ата минута пред Почански се откри златна опция да удвои задатъка на " Етър ". Той получи съвършено центриране по тревата, само че от границата на вратарското поле прати топката настрана от задачата.

Пет минути след почивката гостите бяха осъдени за пропуснатия късмет. Защитата на " Етър " не съумя да почисти добре топката след центриране от свободен удар. Тя попадна в Румен Сандев, който с мощен шут от точката на дузпата не остави шансове на Христо Иванов.

Само две минути по-късно " Пирин " обърна резултата. Станислав Костов получи извеждащо подаване от дълбочина, пребори се с Яни Пехливанов и не пропусна да означи, останал очи в очи с Иванов.

В 62-ата минута равенството беше възобновено. Иван Стоянов проби отляво и беше фаулиран от Румен Сандев. Потърпевшият се зае с осъществяването на отсъдената дузпа и със страховит изстрел не остави шансове на Благой Макенджиев.

" Пирин " обаче съумя още веднъж да поведе в 76-ата минута. Юношата на " Арсенал " Конър Хендерсън центрира от левия фланг, топката мина сред куп от играчи и стигна до далечната греда. Оттам оставеният непокрит Костов нямаше проблем да означи втория си гол в мача.

Домакините съумяха да запазят задатъка си, а гостите доиграха мача в понижен състав, откакто Гълъбов получи втори жълт картон в 86-ата минута. " Етър " позволи трета поредна загуба и общо девета в 18-ия си мач в шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР