Пирин не е побеждавал в Първа лига вече два месеца.

...
Пирин не е побеждавал в Първа лига вече два месеца.
Коментари Харесай

Радост на Тича или край на мъките за Пирин?

Пирин не е побеждавал в Първа лига към този момент два месеца.

В първи мач от 17-я кръг, благоевградчани гостуват на Черно море - петък от 17.30, онлайн в GONG.BG , по GONG PLAY и DIEMA SPORT и ефира на Дарик радио.

Старши треньорът на закъсалия отбор на Пирин Милен Радуканов има вяра в момчетата си и е решен да не оставя в тежкия момент тима: "Така ще е тази година, който желае да го приема. Ние ще се борим. Нямаме друго избавление. Аз съм се въоръжил с самообладание. Сега ли да си потегли, да оставя тима в това положение?! Не мога да си потегли отсам. "

Преди дуела във Варна, Черно море има проблеми с травмите на Емил Михайлов и Марек Кузма. "Моряците " нямат триумф вкъщи от юли месец, тъй че имат да се реваншират и на почитателите си.

В Пирин осъден е Аймен Суда, Башлиев и Рения са контузени. Ради Кирилов и Антон Костадинов до последно остават под въпрос за гостуването във Варна.

Още забавни обстоятелства към мача:

-Последната домакинска победа на варненци в шампионата бе преди близо 4 месеца – 1:0 над Дунав на 28 юли, от този момент последваха 2 равенства и 4 загуби на „ Тича”. В същия интервал отборът завоюва цели 13 точки на открито.

-Откакто напусна Верея в края на предходната календарна година централният нападател Амаду Сукуна изигра 16 турнирни мача за Левски и Черно море, в които вкара единствено един гол – със синята фланелка във вратата навръх моряците за 1:0 в Каварна на 7 май т.г.

-В предишния кръг против Дунав в своя 50-и мач Онджей Сукуп (Черно море) за първи път се появи в игра като запаса, откогато се подвизава в Първа лига.

-Пирин към момента няма победа в 20 мача като посетител на „ Тича” от първата си аудиенция на 2 декември 1973 година, приключила със загуба с 0:2, само че направи равенства при последните си 2 гостувания на моряците – 1:1 на 9 април 2016 година и 0:0 на 18 ноември 2016 година

-Пирин е единственият тим в лигата, който не завоюва нито една точка в последните 3 кръга.

6 от седемте досегашни загуби на пиринци в шампионата бяха единствено с един гол разлика (три пъти 0:1 и три пъти 1:2). Единственото по-голямо проваляне бе 0:3 против Левски на собствен терен на 18 август т.г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР