„Пирин фолк“ 2018 чука на вратата. На 24,25 и 26

...
„Пирин фолк“ 2018 чука на вратата. На 24,25 и 26
Коментари Харесай

Цялата изповед на пребиваната от мъжа си певица Румяна Попова пред „ШОУ“: Страшен тормоз и унижения изтърпях заради дъщеря ни, но още ми правят черни магии

„ Пирин фолк “ 2018 чука на вратата. На 24,25 и 26 септември Сандански още веднъж ще стане хазаин на хубавата авторска македонска ария. Участниците към този момент са ясни, а с рецитал на церемония вечерта ще се показа огромната и гласовита Румяна Попова, която е муза за доста млади и начинаещи певици. Репортер на „ ШОУ “ реши да си поговори с нея за идното й показване на фестивала, за последния й план „ Пищи, пиле “, за новия албум и за персоналните й драми, които доведоха до бракоразвод. За първи път Румяна признава надълбоко защитавани секрети, с което се надява да вдъхне мощ на дамите, които са изпаднали в нейното състояние.


- След броени дни ще се организира следващото издание на „ Пирин фолк “ в Сандански, където ще се визиите с рецитал. Какви мемоари сте натрупали през годините от този музикален конгрес?
- “Пирин фолк “ е единственият по рода си фестивал в България, който е основан да разпространява нови авторски македонски песни. През годините постоянно съм го следяла, само че в последно време се прави на много по-високо равнище. Взимат присъединяване реализатори, които по-късно градят сполучлива кариера.
Лично аз съм била награждавана на този фестивал няколко пъти. Много от песните ми са тръгнали тъкмо от сцената на „ Пирин фолк “. От предходната година има към този момент и детски „ Пирин фолк “, където се дава път на млади гении.
Моят рецитал ще бъде на 26 август на церемония вечерта, където ще показва нови песни, които са част от новия ми албум „ Любов голема “. Ще изляза на сцената дружно с отбор „ Чинари “ и музикантите, които са взели присъединяване в албума, който скоро ще бъде на пазара.

- Допитват ли се до вас млади реализатори, които имат упоритостта да се захванат с български фолклор?
- Била съм учител в Националната филантропична гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Благоевград, където има музикална паралелка. През всичките тези години са ме търсили и хора, които желаят да образовам техни деца. Виждам, че младежите в последно време от ден на ден демонстрират интерес към българския фолклор, което ме радва. Винаги съм им казвала, че в тази музика не се пробива толкоз елементарно, както е в попфолка. Във фолклора се пробива по-бавно, по-трудно, само че за по-дълго остават тези песни. Винаги съм съветвала младите да се занимават с фолклор, да не се отхвърлят, да не чакат, че нещата ще се случат незабавно, само че пък си заслужава. Фолклорът ни прави неповторими по света, тъй че би трябвало да насърчаваме младежите да се занимават с този жанр, да го развиват, разпространяват и да остане и след нас.

- Допада ли ви стилното течение в музикален проект и слушате ли песните на Гери-Никол, Криско и така нататък?
- Точно подобен жанр музика не чувам. Чувала съм ги, попадала съм на тях по радиото, само че не е моят жанр музика. Но пък на младите им харесва и в последна сметка всеки е свободен да слуша това, което му подхожда.

- В клипа към последната ви ария „ Пищи, пиле “ ви виждаме да стреляте с същински пищов. За първи път ли хващате оръжие в ръка?
- Стреляла съм и различен път с пушка и револвер по всякакви мотиви. Оръжията за клипа са от музей, остарели, с цел да пресъздадем борба, в която е взел участие българският бунтовник и комита Ванчо Сърбаков, на който е отдадена песента. Всички костюми на танцьорите са остарели, войводски. Снимахме клипа в Мелник, вземат участие и музикантите от с. Кавракирово. Постарахме се да поднесем нещата професионално.

- Наскоро се разделихте със брачна половинка ви. Какво се случи, че стигнахте до това решение?
- Любовта не може просто да си стои, тя би трябвало да се пази и запази. При нас не се получиха нещата, тъй като моят брачен партньор е принудител. Употребяваше мощ върху мен. Имам страшни обстановки по време на нашия брак, за които не желая да приказвам.
Винаги съм желала да остана с него поради щерка ми, с цел да има татко. Била съм подложена на доста унижения и тормоз по време на брака ни. Аз съм зодия Телец и в един миг чашата преля и всичко свърши. Вече няма връщане обратно.

- Заслужавало ли си е да търпите толкоз време, даже и в името на детето?
- Тогава по този начин съм си мислила. Виждала съм в учебно заведение деца на разведени родители по какъв начин страдат и не желаех да се случва с моето дете. Ние се оженихме млади и все си мислех, че човек може да се промени. Давала съм втори-трети шанс… Стигнах до заключението, че хората не се трансформират, те се доразкриват. Когато виждаш, че нещо не върви, няма смисъл да седиш и да чакаш. По този метод човек си губи живота, годините и времето.

- Какво бихте посъветвали дамите, които са във вашето състояние?
- Че насилникът се познава отдалече, издава се посредством дейностите си. Той те лимитира от доста неща, желае да господства над теб по всевъзможен метод - и финансов, и прочувствен, и физически, и душевен. Когато има такова нещо, не би трябвало да търпят, а да го изоставен. Но не всички дами, имат изискванията да създадат тази крачка и да бъдат независими. Много са проблемите на днешните дами и не инцидентно се появиха доста такива профилирани центрове, които се занимават с тях.

- Преди известно време с вас си говорихме, че редовно ви вършат черни вълшебства. Смятате ли, че някой недоброжелател може да стои зад проблемите в фамилията?
- Със сигурност са се пробвали да вършат такива неща. Даже и до ден- сегашен не престават. Наскоро получих по пощата в къщата на майка ми някакви ненормални неща, в които имаше некролог на умряла моя близка и всякакви други неща. Майка ми е стара жена и много се тормози. Продължават да ме тормозят, само че не съм от хората, които имат вяра в тези неща. Не им обръщам внимание и не преставам напред.

- Има ли нова обич в живота ви?
- Имам човек, с който пребивавам. Щастлива съм и видях, че могло да се живее по различен метод. Видях какво е да бъдеш обичан, почитан. Благодарна съм на Бог, че срещнах този човек. Вече една година сме дружно.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР