Пиратството стана възможно относително късно в петгодишната история на PS4,

...
Пиратството стана възможно относително късно в петгодишната история на PS4,
Коментари Харесай

Sony даде на съд мъж, продавал хакнати PS4 конзоли

Пиратството стана допустимо релативно късно в петгодишната история на PS4, само че с помощта на експлойта във фърмуер 4.05, открит предходната зима, то към този момент е реалност. Конзолите подкарват пиратски копия на игри и даже PS2 конвертирани заглавия. И Sony закономерно желае да постави завършек на това.
Японският колос заведе невиждано дело против почтено лице от Калифорния за това, че продава хакнати конзоли през уеб страницата си и в eBay.

Мъжът на име Ерик Стейлс е упрекнат в това, че нарушава Digital Millennium Copyright Act и непокътнатите права на Sony като заобикаля отбраната на конзолата. Той е качил хитови игри като Call of Duty: WWII и God of War.

Примката към него се стегнала, когато Sony в действителност купила цели две конзоли от него, с цел да се увери в пиратските му претекстове. Така мнимият купуват получил даже принтирани указания по какъв начин да конфигурира игрите, а самият Скейлс го укуражил „да се радва на всички игри безплатно“. На неговия уеб страница Скайлс даже посочил пиратски знаме с черепа и кръст от кости и насърчавал хората да „спрат да купуват игри“.

Sony не дава съответна информация за вредите, които желае покрити, само че е изцяло допустимо софтуерният колос да изисква огромна сума. Както изяснява TorrentFreak, това може да е първото дело против PS4 за jailbroken подпора. Компанията може да желае да употребява евентуалното наказване, за да обезкуражи хакерите на PS4 и да ги накара да не мислят за продажбата на творбите си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР