Пирати са отвлекли 19 членове на екипажа на петролен танкер

...
Пирати са отвлекли 19 членове на екипажа на петролен танкер
Коментари Харесай

Пирати отвлякоха 19 члена на гръцки танкер

Пирати са отвлекли 19 членове на екипажа на петролен танкер край крайбрежията на Нигерия, заяви гръцката компания, оператор на плавателния съд.

Корабът "Нейв констелейшън " е бил атакуван във вторник на 77 морски благи от остров Бони, а 18 индийци и един турчин от екипажа са били отвлечени. Седем други моряци са останали на борда на кораба, който транспортира недопечен нефт за индийска рафинерия, заяви представител на гръцката корабоплавателна компания "Навиос танкерс мениджмънт ".

Нигерийските управляващи показаха, че работят за освобождение на екипажа.

Корабът, който плава под флага на Хонконг, може да транспортира два милиона барела нефт. Той е бил нает от френската компания Тотал, с цел да достави нигерийски нефт до рафинерия в южна Индия. От френската компания увериха, че ще обезпечат различен екипаж и доставката ще бъде направена в точния момент.

Командващият нигерийския военноморски флот сподели, че корабът е бил похитен скоро, откакто напуснал терминала. Танкерът не е изискал конвой от военноморския флот, плавайки в регион, където пиратството в последно време е в напредък. Служители, отговарящи за сигурността в морето, споделят, че напоследък пиратите, настоящи в Гвинейския залив, са трансформирали тактиката си и отвличат екипажи в опит да изкопчат откуп от корабособствениците, вместо да крадат товара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР