Пирати нападнаха датски кораб.През уикенда в Гвинейския залив пирати се

...
Пирати нападнаха датски кораб.През уикенда в Гвинейския залив пирати се
Коментари Харесай

Пирати се качиха на борда на петролен танкер, собственост на Дания

Пирати нападнаха датски транспортен съд.

През уикенда в Гвинейския залив пирати се качиха на борда на петролен танкер под либерийски байрак, благосъстоятелност на Дания, заяви притежателят, като добави, че контактът с 16-те членове на екипажа е загубен.

135-метровият танкер Monjasa Reformer " претърпял изключителна обстановка " в събота на към 140 морски благи западно от Порт Поант-Нуар в Конго-Бразавил, съобщи Агенция Франс Прес.

Собственикът добави, че екипажът е потърсил леговище в цитаделата на танкера сега, в който пиратите са се качили на борда, " в сходство с протокола за незабавни случаи за битка с пиратството на борда ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" В момента информационните канали на борда не работят и ние работим с локалните управляващи за определяне на връзка, с цел да разберем обстановката на борда и да осигурим цялата нужна поддръжка на екипажа за превъзмогване на тези ужасни събития ", съобщи Monjasa.
Той добави, че " корабът не е бил във вход ", когато се е случил случаят.

Гвинейският залив, който се простира на 5700 км от Сенегал до Ангола, е бил разтревожен регион за корабните компании, само че през последните години се е успокоил.

Според отчет на Центъра за морско осведомително съдействие и информираност (The Maritime Information Cooperation and Awareness Center - MICA) през 2022 година в региона са били нападнати три кораба спрямо 26 през 2019 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР