Пиперлива размяна на реплики между ДПС и вицепремиера и финансов

...
Пиперлива размяна на реплики между ДПС и вицепремиера и финансов
Коментари Харесай

ЕКШЪН: Пеевски към Асен Василев в зала: Къде си работил, бе, смешник?

Пиперлива замяна на реплики сред Движение за права и свободи и вицепремиера и финансов министър Асен Василев разкри стенограмата на Народното събрание от случилото се в пленарната зала на 4 февруари. В рамките на парламентарния надзор, до момента в който на ред да дава отговор на депутатските питания е министър председателят Кирил Петков, водачът на Движението Мустафа Карадайъ желае процедура по метода на водене против председателстващия по това време Мирослав Иванов, последвана от репликиране от място сред Василев и Делян Пеевски. Ядосан от незачинето на решението на Върховен административен съд за използването на наказания у нас по " Магнитски ", депутатът от Движение за права и свободи пита вицепремиера къде е работил, преди да заеме висшия държавнически пост и го назовава " палячо ", както е документирано от стенографите.



" Уважаеми господин Министър-председател, уважаеми госпожи и господа народни представители, уважаеми госпожи и господа заместител министър-председатели! Господин Председател, приканвам Ви да не допускате от тази естрада да се насочат апели за нарушаването на Конституцията и законите на страната. Това го чухме доскоро от заместител министър-председателя Асен Василев ", споделя Карадайъ във връзка прясното решение на Върховен административен съд за незаконосъобразността на описите със глобени лица по американския закон " Магнитски ".

И продължава: " Аз разбирам, че има нов морал в тези хора, нова правдивост и тази нова правдивост и нов морал не се основават на Конституцията и законите на страната. Тези хора нарушават и през днешния ден от тази естрада клетвата, която са положили – да съблюдават Конституцията и законите на страната. Явно тази група хора, ще ги кажа, са съюз за нарушение на Конституцията и законите на страната... ".

Встрани от микрофоните Карадайъ припомня, че Василев и Петков са нарушили законите. След това вицепремиерът незабавно желае думата за изложение на отношение поради споменаването на името му и декларира:

" Господин Карадайъ, разбирам, че доста Ви боли, че индивидът, който седи до Вас – господин Пеевски, е комплициран в интернационален лист за наказания за корупция (ръкопляскания от „ Продължаваме Промяната “) и за това българската страна няма никакво отношение ". Тогава стартира и следната замяна на реплики, стенографирани в залата:

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ (ДПС, от място): Я кажи къде си работил! Къде беше, ей палячо?!
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ АСЕН ВАСИЛЕВ: Никакво отношение няма българската страна. (Продължаващи реплики от народния представител Делян Пеевски.)
ПРЕДСЕДАТЕЛ МИРОСЛАВ ИВАНОВ: Господин Пеевски, в случай че обичате, не от място.

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ АСЕН ВАСИЛЕВ: Българската страна няма никакво отношение. Това, което българската страна трябваше да направи и направи в границите на закона, е да защищити българската стопанска система от…

МУСТАФА КАРАДАЙЪ (ДПС, от място): Сега ще забележим закона.

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ АСЕН ВАСИЛЕВ: Точно по този начин, ще забележим закона.
Ако прочетете решението на Върховен административен съд, то споделя, че би трябвало да има закон за национално приложение.

МУСТАФА КАРАДАЙЪ (ДПС, от място): Ама няма закон! (Реплика от народния представител Делян Пеевски.)

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ АСЕН ВАСИЛЕВ: Точно тук беше моят апел към Народното събрание да одобри подобен закон, с цел да резервира българската стопанска система. (Продължителни ръкопляскания от „ Продължаваме Промяната “.)

ПРЕДСЕДАТЕЛ МИРОСЛАВ ИВАНОВ: Благодаря Ви, господин Вицепремиер. Господин Пеевски, в случай че обичате – приканвам Ви да не се насочат обвинявания от място.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ (ДПС, от място): Няма лични обвинявания! (Реплика от народния представител Мустафа Карадайъ.)

ПРЕДСЕДАТЕЛ МИРОСЛАВ ИВАНОВ: За процедура ли сте, господин Карадайъ? Заповядайте.
Ако обичате, процедурата е към мен – да не се разменят реплики.

МУСТАФА КАРАДАЙЪ (ДПС): Благодаря Ви, господин Председател.
Лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато министър-председател и заместител министър-председател нарушават Конституцията и законите на страната и… "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР