Пиперът се счита за доста взискателна култура. В средата на

...
Пиперът се счита за доста взискателна култура. В средата на
Коментари Харесай

Как правилно да се грижим за чушките през юли

Пиперът се смята за много взискателна просвета. В средата на лятото, изключително в жегата, той се нуждае от доста внимание. В противоположен случай не можете да разчитате на огромна годишна продукция.

Основните правила за грижа за чушките през юли включват поддържане, оформяне и обработка на почвата, навременно поливане и мулчиране, както и отбрана от заболявания и вредители.

Подхранване

Подхранвайте чушката три пъти месечно: при започване на юли - с органични торове, в средата - с органични торове (например лопен) и в края на месеца - със комплицирани минерални торове. Също по този начин е значимо да се следи положението на растенията, като се прибавят спомагателни макро- и микроелементи, в случай че е належащо.

Обработка на почвата

Избягвайте образуването на корички. През юли извършете най-малко четири разрохквания на почвата на дълбочина 3-4 см. След това тя може да бъде мулчирана с хумус или компост със пласт от към 1 см - това ще забави изпарението на влагата.

Окопаване

Това ще направи растенията по-силни. Най-доброто време за окопаване е първата половина на месеца.

Оформяне, подкастряне, връзване

За добра годишна продукция би трябвало да оформите шубраци от пипера. Премахнете ненужните яйчници и нови израстъци, " олекотете " короната, премахвайки непотребното и така нататък По-добре е да премахнете всички издънки под първия клон: те ще " изтеглят " хранителни субстанции върху себе си. За юли можете да извършите няколко резитби: първоначално и в средата на месеца. Сортовете, които се отличават с деен напредък и слаби издънки, би трябвало да бъдат вързани за опори.

Поливане

Трябва да се прави вечер. В този случай е значимо да излеете вода тъкмо под корена, като се стараете да не попаднете върху листата.

Плевели, заболявания и вредители

През юли плевелите порастват доста интензивно, тъй че би трябвало да плевите лехите навреме. Препоръчително е да се прави ръчно плевене след дъжд. За попречване на рискови болести и отбрана от вредители, растенията могат да бъдат обработвани с прахуляк с дървесна пепел. Леченията се организират заран, седмично - до четири пъти през юли. За да отблъсне вредителите, чушките също могат да се напръскват с отвара от чесън.

Ако желаете да се радвате на чудесна годишна продукция пипер, би трябвало да положите и нужните грижи, с цел да не се наложи в края на лятото да купувате пипер от магазина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР