Пиперът е истински склад на витамин С . Дори цитрусовите

...
Пиперът е истински склад на витамин С . Дори цитрусовите
Коментари Харесай

Със сигурност не знаете ТОВА за чушките

Пиперът е същински склад на витамин С. Дори цитрусовите плодове и касисът не са му съперници, написа " За дамата ". А в салати и други ястия чушките са напряко незаменими. В допълнение, потреблението на чушки подкрепя положителното храносмилане и обмяната на веществата. Но малко хора знаят по какъв начин вярно да изберат пипера според от задачата на готвене.

Подобно на доста други зеленчуци, при чушките също съществуват " момчета " и " девойки ". Днес на драго сърце ще ви покажем какви са разликите сред тях и защо тъкмо е хубаво да се употребяват двата типа. А разликата, повярвайте, е голяма!

За да разберете пола на пиперките пред вас, просто ги обърнете. Ако в долната си част имат 4 бранша ‐ значи са " женски ". Ако имат 3 ‐ значи са " мъжки ". Това е цялата загадка. Също по този начин, при " момчетата " формата е по‐издължена, а при " девойките " ‐ по‐ необятна и къса. А в този момент следва най‐забавната част ‐ вкусовите разлики.

 по какъв начин се избират чушки

На усет женските чушки са доста по‐сладки от мъжките. В допълнение, " девойките " са по‐меки. Те е най‐добре да се употребяват пресни. Пригответе от тях разнообразни заготовки за зимата, салати, само че в яхния или към месо е по‐добре да не ги добавяте ‐ ястието ще стане доста воднисто.

 по какъв начин се избират чушки

Мъжките екземпляри имат тъкмо противоположните качества. Те са по‐кисели и твърди. Ето за какво, те са идеални за консервация, яхнии и други ястия, които изискват термична обработка. Те могат също по този начин да се пълнят. По принцип, и в недопечен тип са вкусни, само че не толкоз, колкото женските.

И това е забавно - Яйца на закуска и довиждане на непотребните килца - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Друг забавен факт е, че пиперките‐момчета имат доста по‐малко количество семена вътре. Така че, в случай че желаете чушки за разсад, по‐добре е да изберете женски образец.

Разбира се, малко хора знаят, че най‐полезните витамини и минерали се съдържат в частта, която е по‐близо до дръжката на пиперката, която ние постоянно откъсваме и изхвърляме. Друг дребен трик: по‐тежките чушки са по‐сочни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР