Пионерска спасителна служба с дрон, разпространена по испанските плажове, спаси

...
Пионерска спасителна служба с дрон, разпространена по испанските плажове, спаси
Коментари Харесай

С помощта на дрон спасиха дете от удавяне

Пионерска избавителна работа с дрон, публикувана по испанските плажове, избави живота на 14-годишно момче този месец, до момента в който то се бореше с мощен прилив край плаж във Валенсия.

Дронът пуска спасителна жилетка в морето, която съумява да задържи младежа на повърхността тъкмо когато той стартира да потъва под вълните, описват от избавителната работа. Минути по-късно на мястото към този момент има спасители.

" Когато пристигнахме видяхме дете, което беше в доста неприятно положение, без съвсем никакви признаци на живот “, споделя водачът на един от дроновете Мигел Анхел Педреро.

" Заради огромните талази това беше комплицирана маневра, само че най-сетне успяхме да му дадем жилетката и той можеше да изплува, с цел да изчака спасителите да стигнат до него ", споделят още спасителите.

Базираният във Валенсия General Drones стартира да поддържа испански спасители през 2017 година в град Сагунто, северно от Валенсия. Сега има повече от 30 водачи и техните дронове, които работят със спасителите на 22 плажа в Испания, осигурявайки поддръжка за бърза реакция в сериозните моменти на евентуално удавяне, преди спасителите да съумеят физически да доближат до местопроизшествието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР