Пионерът в смартфоните е пред завръщане на световния пазарУстройствата Palm

...
Пионерът в смартфоните е пред завръщане на световния пазарУстройствата Palm
Коментари Харесай

Китайски гигант възражда легендарния бранд Palm

Пионерът в смарт телефоните е пред завръщане на международния пазар

Устройствата Palm се смятат за предвестници на актуалните смарт телефони

Легендарният бранд за лични мобилни устройства Palm скоро ще се появи още веднъж на пазара за смарт телефони. Устройства с тази марка ще създава и постанова на пазара китайската компания TCL, която към този момент има подготвен модел, заяви Android Police.

В базата данни на Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати (FCC) попада смарт телефон с каталожен номер PVG100, създаден от компанията Palm Venture Group, която принадлежи на TCL. Устройството е минало сертификация на Wi-Fi Alliance през юни 2018 година
още по тематиката
FCC нормално разгласява къса информация за електронните устройства в базата си и PVG100 не е изключение от това предписание. Известно е единствено, че смарт телефонът има безжични модули Bluetooth 4.2 и Wi-Fi без поддръжка на честотния диапазон 5 GHz.

Прави усещане също надписът на смарт телефона „ Designed by Palm in San Francisco ”. Това значи евентуално, че TCL не просто е взела правата за потребление на марката Palm, само че и, че е има желание да възроди именития бранд.

Palm е един от пионерите в промишлеността на смарт телефоните. Но с появяването на iPhone през 2007 година и Android устройствата година по-късно марката стартира да губи своята известност. В опит да се задържи на пазара, Palm пусна операционната система webOS, само че това не оказа помощ и през 2010 година компанията се продаде на HP.

Гигантът от Пало Алто, Калифорния също не съумя да възвърне позициите на марката. След неуспеха на таблетите HP TouchPad, през 2011 година компанията приключи производството на всички webOS устройства и продаде правата върху марката на TCL.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР