Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил убит

...
Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил убит
Коментари Харесай

Рапърът Джем Мастър Джей - убит от кръщелника си и приятел, твърди прокуратурата

Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил погубен през 2002 година от собствен кръщелник и от другар от детството си, споделиха федерални прокурори в съд в Ню Йорк в понеделник, когато стартира делото за едно от най-известните неразрешени убийства в хип-хоп музиката, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Обвиняемите Роналд Уошингтън, на 59 години, и Карл Джордан младши, на 40 години, обявиха, че са почтени по федералното обвиняване в убийството на Джем Мастър Джей, театралното име на съоснователя на група Run-DMC Джейсън Мизел, в звукозаписното му студио в Ню Йорк.

Мизел е измежду пионерите в хип-хоп с сътрудниците си от Run-DMC през 80-те години на предишния век. Успехът му в музикалната промишленост залинява през 90-те години и той стартира да продава кокаин, с цел да финансира музикалната си кариера, сподели прокурор при встъпителната си защита в районния съд в Бруклин.

Рапърът е 37-годишен, когато е убит на 30 октомври 2002 година, скоро откакто е получил 4,5 кг кокаин от дистрибутор, с цел да ги продаде в Балтимор, сочи федералното обвиняване.

Прокурорът сподели, че Джордан, кръщелник на жертвата, и Уошингтън, другар на Мизел, който живеел при сестра му, считали, че ще бъдат част от апетитна договорка в Балтимор с доход към 200 000 $ и се вбесили, когато Мизел им споделил, че няма да вземат участие.

Останали са с празни ръце, сподели прокурор Миранда Гонсалес от Ню Йорк. Тя разясни, че по тази причина двамата мъже са се наговорили да убият рапъра.

" Било е засада. Екзекуция. И ще чуете, че е била стимулирана от лакомия и за възмездие ", сподели тя на правосъдните заседатели.

Адвокатите на Уошингтън и Джордан обявиха, че клиентите им не са умъртвили Мизел. Джон Диас, юрист на Джордан, посочи, че прокуратурата разчита на показанията на очевидци, някои от които сътрудничат на обвиняването в подмяна на намаляване на присъди по техни престъпни закононарушения.

Адвокатката на Уошингтън пък посочи, че по време на убийството клиентът й е бил пияч и е разчитал на Мизел да му обезпечи покрив. Тя акцентира, че няма доказателства, свързващи Уошингтън с убийството, единствено " остарели мемоари ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР