Пинк Флойд ще останат в историята на рока с няколко

Пинк Флойд ще останат в историята на рока с няколко ...

"Пинк Флойд": Стара вражда не хваща ръжда.


"Пинк Флойд" ще останат в историята на рока с няколко забележителни албума - Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, The Wall… , но не по-малко - и с неугасимата вражда между двете основни фигури в създаването на тези албуми, Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор. Обикновено по-войнственият от двамата, поне публично, е иначе известният като борец са мир Уотърс. Сега  с последната си публикация в YouTube пак той разръчка жаравата на омразата. 

Всъщност всъщност видеата бяха две. Първо на 17 май басистът пусна в YouTube нов запис на песента Мother от албума The Wall, направен в актуалните условия на социално дистанциране с още седем музиканти, всеки от собствения си дом. Два дни по-късно Уотърс качи ново видео, озаглавено Announcement - публично изявление. 

„Рядко говоря с феновете на Pink Floyd, но това правя сега“, започва Уотърс и продължава с благодарности за „прекрасните коментари“ (5600 на брой), за новата "карантинна" версия на песента, като не пропуска да уточни кой е солокитаристът във видеото: "Не, това не е Дейв Гилмор, това е Дейв Килминстър“. 

Източник: segabg.com