Пингвините са невероятни птици! Мака да нямат нищо общо с

...
Пингвините са невероятни птици! Мака да нямат нищо общо с
Коментари Харесай

10 интересни факта за пингвините

Пингвините са невероятни птици! Мака да нямат нищо общо с пернатите, които виждаме всекидневно в парка, те несъмнено могат да завоюват златния орден в категорията за обичани птици на дребни и огромни. Ето някои занимателни обстоятелства за тези очарователни създания.
1. Всички 17 типа пингвини, които съществуват на Земята, се срещат единствено и само в Южното полукълбо.
2. Забавното оцветяване на пингвините, напомнящо смокинг, е въпрос на камуфлаж – черният тил се слива с дълбините на океана, до момента в който бялото коремче е дегизировка за всички хищници, които дебнат по морското дъно.
3. Пингвините са зародили преди към 60 милиона години , което значи, че техните прародители някак са оживели след всеобщото изгубване на динозаврите.
4. За разлика от множеството птици, които губят и заменят пера едновременно, на пингвините им лишава много време този развой. Те прекарват две или три седмици на суша, до момента в който не им се възвърне цялата космена завивка.
5. Всички пингвини (освен два вида) се развъждат в огромни колонии, достигащи хиляди птици.

6. Пингвините са моногамни - чифтосват се единствено с еднакъв сътрудник.
7. По сходен метод множеството типове са лоялни и към мястото си на гнездене, като най-често се връщат в същата пещера, в която са родени.
8. При някои типове мъжкият пингвин пази яйцата, до момента в който женските ловуват седмици наред. Това е и повода по-пухкавите пингвини с задоволително количество мазнини да са най-желаните " ергени " – те ще оцелеят седмици, без да се хранят и ще опазят яйцата.
9. Ако бебето на женски пингвин почине, майката най-вероятно ще отвлече непознато пингвинче.
10. Въпреки неналичието на уши, пингвините имат отличен слух и разчитат на разнообразни апели, с цел да разпознават своите половинки, когато се връщат в препълнените места за разплод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР