Пилотният проект обхваща мигранти от Мароко, Алжир, Тунис и Либия

...
Пилотният проект обхваща мигранти от Мароко, Алжир, Тунис и Либия
Коментари Харесай

Швейцария ще разглежда за 24 часа молби за убежище

Пилотният план обгръща мигранти от Мароко, Алжир, Тунис и Либия и ще продължи до края на февруари 2024 година, заяви tagesanzeiger.ch. Ускорената процедура би трябвало да постави завършек на честите измами от страна на претендентите за леговище, които всеобщо се афишират за либийци. Мотивът им е, че Швейцария утвърждава към 10% от молбите за леговище на жители на Либия, при едвам 2% утвърдени кандидатури от целия северноафрикански район, споделят от Държавния секретариат по миграцията (SEM).

Все отново, от SEM твърдят, че тези, чиито молби бъдат отхвърлени, евентуално няма да бъдат експулсирани след 24 часа, защото идентифицирането им също лишава време, а остава и опцията за обжалване. Досегашната процедура предвиждаше до 140 дни престой на претендентите във федерални бежански центрове.

От Швейцарския съвет за бежанците предизвестяват, че въведеният 24-часов период за обработка на молба за леговище е нереалистичен и няма да разреши на претендентите да изложат претекстовете си – например принуждение или употреба...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР