Пилотите в Граф Игнатиево“ готвят зрелищен въздушен спектакъл. На генералната

...
Пилотите в Граф Игнатиево“ готвят зрелищен въздушен спектакъл. На генералната
Коментари Харесай

Зрелищен въздушен спектакъл се очертава преди 6 май

Пилотите в „ Граф Игнатиево “ готвят зрелищен въздушен театър. На генералната им подготовка през днешния ден беше и наш екип, пише БГНЕС.

„ Възможността човек да усети мощта и магията на изтребителната авиация е несъмнено прекомерно вдъхновяващо и е фантазия, бих споделил, за много младежи ”, счита подполковник Любомир Славов, който е водач в авиобаза “Граф Игнатиево “. Той е сбъднал младежката си фантазия и от 22-години е водач в авиобазата. Славов е един от тези, които със самолетите МиГ 29 пазят небето на България.

Излитане на цялостен форсаж за маневрен въздушен пердах - това, в което МиГ-29 е най-хубав. Блокиране на летището и прихващане на извършител. На височина от към 200 метра изтребители ще показват маневриране за обезпечаване на предимство във въздуха. Някои от разминаванията на асовете са на метри.
„ По време на това маневриране скоростта нормално варира сред 300 и 800 километра в час, с цел да може във всеки един миг да влияе огнево върху самолета извършител ”, изясни полк. Методи Орлов, зам.-командир на авиобаза “Граф Игнатиево “.

Във въздуха се появява двойка щурмови  самолети Су 25 от авиобаза „ Безмер “. Те ще показват офанзива по наземни цели. Гасене на пожар от въздуха, авиомедицинска евакуация и избавяне на катапултирал водач. Задачите са сложени на водачите на вертолети Ми-17 и Кугър от авиобаза „ Крумово “.

Спектакълът в небето ще завърши със специфичен въздушен привет на военните водачи и ще продължи 20 минути.

           
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР