Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес заеха

...
Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес заеха
Коментари Харесай

Ред Бул излезе начело в Испания

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес заеха първите две места в първата свободна подготовка за Гран При на Испания на пистата до Барселона. Световният първенец реализира 1.14,606 минути в най-хубавата си обиколка, а Чеко приключи на 0,768 секунди от него, като всички водачи пробваха бързи обиколки с меките сликове.

Трети приключи Естебан Окон с Алпин, който в Монако донесе първия подиум на отбора за този сезон. Французинът остана на 0,812 секунди от Верстапен.

Топ 6 допълниха Ник де Врийс (Алфа Таури), Пиер Гасли с другата кола на Алпин и Фернандо Алонсо с Астън Мартин. Алонсо приключи като последният водач, който съумя да се вмести в разлика от под 1 секунда по отношение на времето на Верстапен, двукратният международен първенец финишира на 0,941 секунди зад Макс.

Двамата водачи на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц приключиха осми и девети, изпреварени от Кевин Магнусен с Хаас, а 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън остана едвам 12-и, на над 1,2 секунди зад Верстапен и зад съотборника си Джордж Ръсел, който финишира 10-и.
 Верстапен опроверга лекар Марко за подобренията по RB19 Верстапен опроверга лекар Марко за подобренията по RB19
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР