Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън оглавиха класиране

...
Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън оглавиха класиране
Коментари Харесай

Ръсел поведе атаката на Мерцедес в първата тренировка в Маями

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън оглавиха класиране в края на първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Маями, пети кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Двамата водачи на „ Черните стрели “ записаха своите рекордни достижения в самия завършек на първия час за подготовка в Южна Флорида, в който по-бърз бе Ръсел. Британецът стигна до 1:30.125 с меките гуми на Пирели, побеждавайки с 0.212 секунди Хамилтън, чийто рекорден резултат също бе реализиран със смесите софт.

Тройката в първата подготовка в Маями добави Шарл Леклер от Ферари, който приключи на 0.324 секунди зад Ръселм още веднъж със софт. Четвърти и пети се класираха международният първенец Макс Верстапен и вторият водач на Ферари Карлос Сайнц, които бяха със надлежно 0.424 и 0.599 по-бавни от първия. Двамата някогашни съотборници в Торо Росо също реализираха своите най-хубави достижения с меките смеси на Пирели. 

Сесията не стартира по най-хубавия метод за Ръсел, който се прибра в бокса след единствено няколко обиколки поради въбрации в неговия волан. Заради тях британецът прекара над 20 минути в гаража и в последна сметка приключи сесията с 18 тура. В същото време Хамилтън направи 24 обиколки, а най-активен в хода на първия час за подготовка бе Юки Цунода. Японецът, който приключи сесията на 18-то място, завъртя общо 28 тура на трасето в Маями.

Първата подготовка бе спряна за близо 10 минути малко след нейната средата поради удар на Нико Хюлкенберг в стената на изхода от третия завой. Германският водач на Хаас загуби надзор над своя болид, защото мина през кривата по малко по-външна траектория, само че в тази част на трасето нямаше сцепление и той се завъртя. На пръв взор провали по колата на Хюлкенберг не са толкоз съществени и механиците на Хаас би трябвало да могат да ги поправят за старта на втората подготовка.

Самата втора подготвителна сесия пред Гран При на Маями, пети кръг за сезон 2023 във Формула 1, стартира в 00:30 часа българско време по-късно тази нощ.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР