Пилотите на катастрофиралия пътнически самолет 737 Max на Етиопските авиолинии

...
Пилотите на катастрофиралия пътнически самолет 737 Max на Етиопските авиолинии
Коментари Харесай

Пилотите на падналия етиопски самолет следвали препоръките на Боинг преди катастрофата

Пилотите на авариралия пътнически аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии през предишния месец са подхванали незабавни ограничения съгласно напътствията на производителя на самолета , само че отново не са съумели да си върнат контрола над летателния уред.

Информацията популяризира Агенция Франс Прес, като се базира на американския вестник " Уолстрийт джърнъл ".
 До дни Франция разчита първите данни от „ черните кутии” на падналия аероплан в Етиопия
До дни Франция разчита първите данни от „ черните кутии ” на падналия аероплан в Етиопия

" Черните кутии " от падналия пътнически аероплан на Етиопските авиолинии дойдоха тази заран в Париж

Самолетът катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. След това американският производител " Боинг " разгласява бюлетин, с който напомни на самолетните компании да употребяват напътствията при незабавни обстановки , с цел да преодолеят особено създадената система на самолетите Max за попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост).
 Пилотът на падналия аероплан в Етиопия имал проблеми с контрола над 737 Max 8
Пилотът на падналия аероплан в Етиопия имал проблеми с контрола над 737 Max 8

Той не е алармирал за някакви външни проблеми

Пилотите, пробвали да си върнат контрола над етиопския аероплан, първо са следвали тези процедури за изключване на въпросната система - Manoeuvring Characteristics Augmentation System (MCAS), само че не са съумели да възстановят контрола си над самолета , написа американският вестник, който се базира на източници, осведомени с предварителните данни от следствието на злополуката.

След това водачите са присъединили системата, до момента в който са се опитвали да открият метод за вдишване на надзор над самолета преди да катастрофират, добавя вестникът.

Източниците разясняват, че " последните детайлности се основават на свалената информация от " черните кутии " на самолета ".

Етиопското държавно управление разгласи, че предварителният отчет за случая най-вероятно ще бъде оповестен през тази седмица.

" Боинг " се включва в следствието на злополуката в Етиопия

Поредна злополука с постоянно употребен аероплан

Смята се, че MCAS е основният фактор за двете произшествия. Системата е основана за автоматизирано ориентиране на носа на самолета надолу, в случай че се откри, че е изпаднал в stall или е изгубил скорост.

Според предварителния отчет преди злополуката водачите на 737 Max на Lion Air са се опитвали да поемат надзор над самолета, до момента в който MCAS неведнъж е насочвал носа на самолета надолу.

Етиопия твърди, че има " ясни прилики " сред двете произшествия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР