Пилотите на Ферари във Формула 1 - Себастиан Фетел и

...
Пилотите на Ферари във Формула 1 - Себастиан Фетел и
Коментари Харесай

В Италия: Пилотите на "Ферари" вече са в открита война

Пилотите на " Ферари " във Формула 1 - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, към този момент са в открита война, разгласи италианският в. " Кориере дело Спорт " след " Гран при " на Русия. " Скудерията " вървеше към двойна победа, само че механически проблем в болида на Фетел донесе двоен триумф на " Мерцедес ".

Преди отпадането си обаче Фетел няколко пъти отхвърли да извърши директна отборна заповед от бокса и да пусне Льоклер пред себе си. От отбора признаха, че са се разбрали тръгналият от полпозишън Льоклер да остави съотборника си, който започва трети, да мине пред него, с цел да може двамата да заемат първите две места за сметка на Люис Хамилтън, само че с изискването, че по-късно Фетел ще го пусне назад. Германецът обаче по този начин и не извърши заповедите от бокса, а това в допълнение с техническия проблем, както и със сбърканата тактика за Льоклер след това докара до двойната победа за " Мерцедес ".

" Открита война сред Фетел и Льоклер! Неразбираемо е, че " Ферари " не може да предотврати разногласието сред двамата ", написа " Кориере дело Спорт ". " Отровна конюнктура във " Ферари ". Колата е бърза, само че отборът заплати цената на разликите сред двамата водачи ", разяснява " Тутоспорт ", а " Гадзета дело Спорт " написа: " Основният проблем е, че в Маранело незабавно би трябвало да решат връзките сред водачите ".

Директорът на отбора Матия Биното се опита да понижи напрежението, само че призна, че първичното съглашение е било Фетел да бъде пуснат напред, а по-късно да върне първото място на Льоклер:  " Стартът мина съгласно проекта и взехме решение, че е вярно да желаяме Себ да върне позицията. Може би той беше прав, че Шарл не беше задоволително покрай него и щяхме да загубим време, до момента в който го направи. След това Себ беше бърз и натрупа преднина и поради това взехме решение, че размяната на позициите ще стане по-късно. " Биното добави, че за " Ферари " е " разкош " да има двама толкоз положителни водачи.

Фетел пък сподели, че не знае какво тъкмо се е случило. " Мисля, че се бяхме разбрали. Говорих с Шарл, мисля, че беше ясно, само че може би съм пропуснал нещо. Аз изпълних моята част, само че не разбрах какво стана по-късно ", съобщи германецът, който отхвърли спомагателни мнения, с цел да не " слага " Ферари " в неприятна позиция ".

Льоклер бе по-директен: " Споразумението беше доста просто. Трябваше да го оставя да ме изпревари, с цел да сме първи и втори, а по-късно да върне позицията. Доверието сред нас няма да се промени, би трябвало да си имаме вяра. "

Съветникът по моторните въпроси в " Ред Бул " Хелмут Марко пък счита, че цялата обстановка демонстрира, че Фетел няма бъдеще във " Ферари ": " Те го жертваха, макар че беше най-бърз. Фетел няма бъдеще във " Ферари ", това е ясно за мен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР