Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер оглавиха втората

...
Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер оглавиха втората
Коментари Харесай

Ферари оглави втората свободна тренировка в Бразилия

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер оглавиха втората свободна подготовка в Бразилия, която беше прекъсвана на два пъти поради произшествия. Льоклер остана с закъснение от единствено 0.021 секунди по отношение на Фетел.

Зад дуото от Ферари на трето място остана Макс Ферстапен от Ред Бул, следван от двамата водачи на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, които бяха разграничени от 0.067 секунди между тях.

Кевин Магнусен от Хаас се приключи шести, а седми остана Даниел Рикардо с Рено. Топ 10 допълниха Кими Райконен с Алфа Ромео, Александър Албън с Ред Бул и Карлос Сайнц с Макларън. Съотборникът на Сайнц - Ландо Норис остана на 18-о място, само че записа най-вече обиколки на трасето - 41.

Тренировката бе прекратена на два пъти. Първо, поради случай на водача на Уилямс Роберт Кубица. Полякът мина през влажен сектор от пистата, изгуби контрола над болида си и се удари в бариерите на завой номер 3. Кубица съумя да приключи едвам две обиколки.

Вторият случай бе в редиците на Торо Росо. Пиер Гасли се прибра в бокса 20 минути преди края на сесията след единствено 26 обиколки поради щета в мотора. Даниел Квият пък претърпя два случая, последният от които наложи появяването на вторите червени знамена, а маршалите се наложи да гасят дребен пожар в болида му.

Третата свободна подготовка е на следващия ден, събота, от 17:00 часа, а квалификацията стартира в 20:00 часа българско време. Състезанието пък е в неделя от 20:10 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР