Пилотираният космически кораб Союз МС-09 с трима членове от екипажа

...
Пилотираният космически кораб Союз МС-09 с трима членове от екипажа
Коментари Харесай

След 190 дни в Космоса астронавтите от МКС кацнаха в казахстанска степ

Пилотираният галактически транспортен съд " Союз МС-09 " с трима членове от екипажа на Международната галактическа станция (МКС) се приземи сполучливо в покритата със сняг казахстанска степ, предадоха международните организации.
 
 Gulliver/Getty Images

От галактическата станция на Земята се върнаха съветският космонавт Сергей Прокопиев и астронавтите на НАСА и на Европейската галактическа организация - американката Серина Ауньон-Чанселър и германецът Александер Герст. Тази седмица Герст, който бе пълководец на станцията, съобщи поста на руснака Олег Кононенко.
 
 Gulliver/Getty Images

Завръщането с съветската капсула " Союз " продължи три часа и половина.

Приземяването стана на територията на Казахстан, където е съветската галактическа база Байконур. Тримата членове на екипажа на МКС прекараха повече от 190 дни в станцията, извършвайки опити, които биха били невъзможни на Земята. Герст и неговите сътрудници реализираха редица научни опити в космоса.-->

Тримата се върнаха с кораба " Союз " , в обшивката на един от секторите на който през август бе открита дребна дупка, която бе запушена .
 
 БГНЕС

Прокопиев и различен съветски космонавт - Олег Артемиев, излязоха на 11 против 12 декември в открития Космос, отвориха топлоизолацията и отстраниха противометеоритната отбрана, с цел да огледат и снимат дупчицата и да вземат проби от повърхността на кораба.

Възникналият проблем не бе рисков за завръщането им на Земята, защото е в този бранш от кораба, която ще се отдели и изгори в атмосферата. Екипажът се намираше в спускаемия уред.
 
 Gulliver/Getty Images

Олег Кононенко е деец на Роскосмос. Той ще командва Международната галактическа станция половин година. В екипажа му са Ан Макклейн от НАСА и Давид Сен-Жак от Канадската галактическа организация. Те дойдоха този месец за шестмесечна задача.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР