Пилоти с мотоциклети Балкан ще мерят сили във финалния

...
Пилоти с мотоциклети  Балкан ще мерят сили във финалния
Коментари Харесай

Румен Петков: Ако вървим по този път, ще ликвидираме един проспериращ от 10 години спорт



Пилоти с мотоциклети " Балкан " ще мерят сили във финалния кръг на националния шампионат по мотокрос, който ще се организира събота и неделя на мотополигона край Айтос. Над 100 състезатели от 4 страни са декларирали присъединяване в конкуренцията.

Пистата е в чудесно положение. Хората с неспокойствие чакат старта. Страшно доста аудитория чакаме още веднъж. Може би над 15 000 души. Гражданите на Айтос обичат мотоспорта. За страдание заради финансови проблеми, една огромна част от нашите момчета, са състезатели на други клубове. Те упражняват в Айтос, защото пистата съвсем целогодишно е в положително функционално положение. Спортните уреди в града са цялостни с деца. Базата ни е малко занемарена. Правим опити да я възобновим. За възобновяване на спортната зала имаме план на стойност милион и половина лв.. Имаме план и за стадиона и той е на стойност 1 милион и 500 000 лв.. Финансирането обаче е мъчно, съобщи Васил Едрев – кмет на Айтос.

Председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков обясни до къде стигна погасяването на отговорностите към Международната федерация и има ли вяра страната ни още веднъж да одобри кръг от международно или европейско състезание.

Ние съумяхме да покрием една част от отговорностите. Това изкуствено делене и опълчване, което държавното управление, а не спортния министър прави не е в интерес на българския спорт и на спортна България. И по този начин, както го карат ще унищожаваме един проспериращ 10 години спорт. Ако нещата се погледнат от страни обективно може да имаме една доста мощна последваща година. Може с промоутърите да реализираме преференциални сделки и да сме домакини на кръгове от международните и европейски шампионати и без да плащаме такси за семейства, само че поемите задължения би трябвало да бъдат изпълнени. Те са поети и на тях стоят подписите на предходните ръководещи, показа Румен Петков.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР