Пилотен проект за въвеждане на автоматизиран контрол на задължителната употреба

...
Пилотен проект за въвеждане на автоматизиран контрол на задължителната употреба
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще следи за безопасността в руска АЕЦ

Пилотен план за въвеждане на автоматизиран надзор на наложителната приложимост и вярното потребление на персонални защитни средства от личния състав бе въведен в Колската АЕЦ. Системата за „ машинно виждане “, както я назовават основателите ѝ, включва 40 промишлени видеокамери с висока разграничителна дарба, изображението от които се проучва от системата за изкуствен интелект, с цел да се дефинира съществуването и вярното потребление на каски, защитни ръкавици, работно облекло и защитни обувки от чиновниците.

Системата даже може да наблюдава елементи като закопчана каишка на каската. В случаи на нарушавания на сигурността, образната и аудио информация се предава в действително време на мониторите на административно-техническия личен състав, съобщи " Комсомолска истина ".

„ За нас е изключително значимо, че преди всичко изкуственият разсъдък навлиза в областта на обезпечаване на сигурността на личния състав и спомага за отбраната на живота и здравето на нашите чиновници “, изясни шефът на Колската АЕЦ Василий Омелчук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР