Пилотът, загинал при катастрофата на хеликоптер в Ню Йорк, бе

...
Пилотът, загинал при катастрофата на хеликоптер в Ню Йорк, бе
Коментари Харесай

Идентифицираха пилота на разбилия се хеликоптер в Ню Йорк

Пилотът, умрял при злополуката на хеликоптер в Ню Йорк, бе разпознат, съобщи Асошиейтед прес.
Компанията "Америкън Континентъл Пропъртис ", употребяваща хеликоптера, съобщи през вчерашния ден, че името на водача е Тим Маккормак и че той е работел като водач на компанията през последните пет години.
Компанията уточни в изказване, че "сърцата ни са с неговото семейство и другари ".

Маккормак е получил позволение за водач през 2004 година, излиза наяве от базата данни на Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати. През предходната година е получил и позволение за инструктор на водачи.
Управляваният от Маккормак хеликоптер катастрофира върху покрива на небостъргач в Манхатън, потвърдиха управляващите в Ню Йорк.
Катастрофата е станала малко преди 18,00 ч. по Гринуич.

Хеликоптерът се е възпламенил, до момента в който е правел опит да се приземи върху постройката, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който изключи опцията да става дума за терористично нахлуване. Според губернатора при злополуката цялата постройка се е разтресла, само че никой в нея не е бил ранен. Пожарът, който избухнал на покрива в резултат на злополуката, бързо е бил овладян. 51-етажната постройка е евакуирана.
По време на злополуката в Ню Йорк е имало мощен дъжд и мъгла, отбелязва Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп бе осведомен за случая. Тръмп похвали в Туитър работата на избавителните екипи.

"Феноменална работа на нашите страхотни спасители. Правителството на Тръмп е в подготвеност да ви окаже всякаква поддръжка ", написа президентът в обществената мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР