Пилотът Шарл Льоклер се съгласи да удължи договора си с

...
Пилотът Шарл Льоклер се съгласи да удължи договора си с
Коментари Харесай

Льоклер поднови договора си с Ферари

Пилотът Шарл Льоклер се съгласи да удължи контракта си с тима на Ферари от Формула 1 и след края на 2024-а година, оповестиха от тима през днешния ден.

Льоклер се причисли към пилотската академия на Ферари през 2016-а година, а две години по-късно направи дебют на пистата в най-комерсиалното автомобилно съревнование за тима на Заубер.

От 2019-а насам е водач на Скудерията, като с този отбор е спечелил пет старта и е взел 23 пол-позишън места. Точната дълготрайност на контракта не е ясна, само че сигурно е най-малко две години.

" Много съм удовлетворен, с цел да нося спортния екип на Скудерия Ферари още няколко сезона. Да се състезавам за този тим беше моята фантазия, откогато бях на три години.

Гледах Гран при на Монако от прозореца на жилището на другар на завоя Ste Devote и постоянно гледах за алените болиди ", споделя Льоклер, който е от Княжеството.

Но последните му два сезона бяха ненапълно разочароващи. През 2022-а година влезе в борба за купата и съвсем до края се съпротивлява на Макс Ферстапен от Ред Бул, само че го провалиха неточности на тима и недостатъци на болидите.

Но през днешния ден при започване на 2024-а година той е зареден с оптимизъм и има вяра, че най-хубавото следва и няма самообладание да стартира, с цел да показва прогрес и да бъде конкурентен във всяко съревнование.

" Моята фантазия остава да печеля Световния шампионат с Ферари и сигурно съм окуражен в идващите години това да се случи ", споделя още Льоклер.

Управляващият шеф на Ферари Фред Васьор добави от имено на отбора:

Ние го познаваме доста добре и сме щастливи от поради непрестанното му предпочитание да работи до краен лимит и оценяваме изключителните му качества, когато става дума за надпреварите.

Решени сме да му дадем тази година печеливша кола и знам, че неговата увереност и ангажираност са детайли, които могат да създадат разликата в това да реализираме задачите си ".
 Верстапен с победа №18 за сезона след здрава борба с Льоклер
Верстапен с победа №18 за сезона след здрава борба с Льоклер

Нидерландецът победи и в Лас Вегас
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР