Пилотът от клас KZ Любомир Гърков направи първите си километри

...
Пилотът от клас KZ Любомир Гърков направи първите си километри
Коментари Харесай

Картинг пилот направи първи километри със състезателен автомобил

Пилотът от клас KZ Любомир Гърков направи първите си километри със спортен автомобил. На писта Дракон край Калояново той подкара аварийна кола Хонда Сивик на 4-кратния първенец на писта в серия Туринг Иван Влъчков.

Гърков навъртя 20-ина обиколки при слънчево и меко за сезона време, като карането на новата за него машина несъмнено му хареса. При първото качване до Гърков се качи и Влъчков, с цел да му дава значими препоръки, написа karting.bg.

"Хареса ми, колата е в действителност бърза. Усещането и тръпката са други. По-трудно е по отношение на ръководството на картинга. Автомобилът беше квалифициран доста добре. Специални благодарности за теста на екипа и на Стамен Влъчков ", разяснява Гърков.

Бащата и управител на Любо – Димитър Гърков, показа, че към този момент това е единствено първи опит на водача с автомобил, с цел да види и разбере какво е да караш спортна кола.

Но има и късмет Любомир да взе участие в избрани надпревари или даже да направи цялостен сезон, в случай че отборът му събере нужния бюджет. И всеки, който има предпочитание да помогне финансово, може да се свърже с отбора и да го направи.

Участието на Гърков в Националните картинг серии също не е несъмнено. Според Димитър то зависи най-много от това дали ще бъдат изпълнени неговите условия във връзка с техническите правила и гумите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР