Пилотът на Yamaha, Маверик Винялез поведе след втората тестова сесия

...
Пилотът на Yamaha, Маверик Винялез поведе след втората тестова сесия
Коментари Харесай

Маверик Винялез завърши първи в теста на Херес

Пилотът на Yamaha, Маверик Винялез поведе след втората тестова сесия на „ Херес “ преди началото на сезон 2020 в MotoGP.

Испанецът даде най-хубавото време за деня, като остана на една десета пред своя предстоящ съотборник в японския отбор Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT). Трети се подреди спечелилият от утринната сесия Марк Маркез (Repsol Honda), който за разлика от сутринта, този път не съумя да слезе под 1:38 за обиколка. Зад Маркез останаха двамата водачи на Suzuki, Алекс Ринс и Жоан Мир, до момента в който Франческо Баная бе най-хубавото Ducati, оставайки на шеста позиция.

Алейш Еспаргаро остана седми, като по този метод затвърди положителното движение на Aprilia, за което бе загатнато още по време на предсезонната подготовка през февруари и март както и сутринта. Зад него остана неговият по-малък брат Пол, който бе най-хубавият от KTM-те.

90-минутната сесия бе прекратена самото начало откакто моторът на Алейш Еспаргаро разля масло на 10 и 11 завои, което докара и до паданията на Данило Петручи (Ducati) и Алекс Маркез (Repsol Honda). Забавянето продължи близо 20 минути.

Днешният тест бе финален късмет за всички тимове и водачи да тестват своите мотоциклети преди старта на сезона този уикенд, който още веднъж ще е на „ Херес “ с Гран При на Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР