Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели подиум в Холандия през

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели подиум в Холандия през
Коментари Харесай

Винялес все още има надежди за титлата в MotoGP

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес завоюва подиум в Холандия през миналия уикенд и стартира да обръща палачинката по отношение на тима си. До преди месец Винялес тръбеше че не е преподписал с японския отбор, с цел да се бори за десето място, а след Холандия към този момент има вяра, че възможностите му за купата този сезон са тук.

Винялес се намира на трето място в генералното класиране поради безредния старт на сезона и многото рухвания на любимците. Това трето място обаче е на 46 точки зад водача с Honda Марк Маркес. Подиумът на " Асен " бе едвам вторият за испанеца от началото на сезона.
Amazing @motogp race in @ttcircuitassen! #25gang #yamahamotogp #DutchGP pic.twitter.com/gBEfeR82Hv
— Maverick Viñales (@maverickmack25) July 1, 2018
" Надявам се, че по време на лятната пауза в шампионата Yamaha може да приготви нещо огромно. Мисля, че в случай че това се случи, имаме огромен късмет да се борим за купата. Щастлив съм, че си възвърнах много от увереността този уикенд. Със сигурност в хода на надпреварата се усещах все по-добре и усещах мотора по-бърз с придвижване на обиколките. Надявам се, че проблемите са поправени, само че към момента има доста работа върху електрониката, защото сме много по-назад от съперниците си ", показа Винялес.

" Вярвам, че сме в вярната посока. Моторът ни е на положително равнище, изключително шасито. На бързите завои не усещах никакво терзание ", добави екзалтирано испанецът.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР