Пилотът на Yamaha Маверик Винялес даде топ резултатът в първата

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес даде топ резултатът в първата
Коментари Харесай

Винялес спечели първата тренировка преди Гран При на Андалусия в MotoGP

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес даде топ резултатът в първата свободна подготовка преди Гран При на Андалусия, втори кръг за сезона в кралския клас. Времето на испанецът бе с близо три десети по-добро от това на Марк Маркес в същата сесия в Гран При на Испания преди седмица, което също се организира на „ Херес “. Пилотът на Repsol Honda ще пропусне днешните две тренировки, откакто в неделя счупи своята дясна раменна кост при рухване по време на надпреварата. Световният първенец въпреки всичко получи позволение за присъединяване тази седмица след интервенция във вторник, само че той и неговия екип са взели решението да се включат чак в утрешния ден.

@mvkoficial12 and @ValeYellow46 get @YamahaMotoGP off to a flyer!@BradBinder_41 is their nearest challenger with three KTMs inside the top six! @redbullmotors | #AndaluciaGP pic.twitter.com/UWR5O9C9eg
— MotoGP™ (@MotoGP) July 24, 2020
Втори в днешната сесия остана съотборникът на Винялес, Валентино Роси, който записа време единствено 0.142 по-бавно от това на испанеца. Тройката запълни представителят на KTM, Брад Биндър, който остана на 0.307 зад Винялес. Южноафриканецът бе първият от общо трите мотоциклета на австрийски производител, които откриха място в първата шестица на класирането, като неговият сътрудник в заводския отбор остана пети на единствено 0.072 зад Биндър, до момента в който Мигел Оливейра с Tech 3 KTM се подреди шести на 0.050 зад по-малкия от братята Еспаргаро.

A spectacular view of our current leader! @polespargaro and KTM have had a fantastic morning so far! #AndaluciaGP pic.twitter.com/Pk014fuViX
— MotoGP™ (@MotoGP) July 24, 2020
Победителят от Гран При на Испания предходната седмица Фабио Куартараро с Petronas Yamaha SRT приключи сесията на 13-та позиция с закъснение от 0.829 по отношение на своя предстоящ съотборник в заводския отбор на японците, до момента в който неговият сегашен сътрудник в малайзийския състава Франко Морбидели остана на четвърта позиция с време 0.353 по-бавно от това на първия.

Another of the walking wounded!

Incredible toughness from @calcrutchlow to get straight back in action! #AndaluciaGP pic.twitter.com/kyqKVZOAZA
— MotoGP™ (@MotoGP) July 24, 2020
Кал Кръчлоу и Алекс Ринс, които също като Марк Маркес се контузиха през предходната седмица и не взеха присъединяване в самото съревнование, приключиха на надлежно 20 и 21, като бяха последни от записалите време в 45-минутната сесия.

Втората подготовка за Гран При на Андалусия стартира в 14:55 българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР