Пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала смело се възползва от обстоятелствата

...
Пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала смело се възползва от обстоятелствата
Коментари Харесай

Латвала спечели рали Австралия, катастрофа помогна на Ожие да стане шампион

Пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала самоуверено се възползва от събитията на рали Австралия в последния спортен ден и завоюва надпреварата, с което подсигурява купата при конструкторите на Toyota. Себастиен Ожие бе най-големият печеливш от последния кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC) и завоюва шестата си поредна международна купа след произшествия в неделя за двамата му съперници за трофея - Тиери Нювил (Hyundai) и От Танак (Toyota).

Drivers’ championship points - Confirmation of the final points for the top three:
1. Ogier - 219
2. Neuville - 201
3. Tänak - 181 #WRC
— WRC (@OfficialWRC) November 18, 2018
WE ARE THE MANUFACTURERS' CHAMPIONS! #TOYOTA #YarisWRC #WRC #RallyAustralia pic.twitter.com/3rUKN1AUXh
— TGR_WRC (@TGR_WRC) November 18, 2018
Още в събота Латвала сподели скорост, с която може да завоюва надпреварата. Той обаче трябваше да остави първата си позиция за съотборника си От Танак след заповед от Toyota поради възможностите на Танак за купата. Удар в дърво и щета в трансмисията за Танак в предпоследния стадий разреши на Латвала да натисне газта и да финишира с най-хубаво време.

Другият кандидат за купата Тиери Нювил, който за огромна част от сезона бе водач в генералното класиране, претърпя лек случай още в първия неделен стадий в Австралия.

Зад Латвала втори финишира Хейдън Падън с Hyundai на закъснение от 32 секунди. Трети на подиума се качи Мадс Остберг със Citroen.

Очаквайте детайлности!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР