Пилотът на Richard Petty Motorsport в НАСКАР Къп сериите Буба

...
Пилотът на Richard Petty Motorsport в НАСКАР Къп сериите Буба
Коментари Харесай

Голям расистки скандал: Пилот получи въжена примка от бесило в своя гараж

Пилотът на Richard Petty Motorsport в НАСКАР Къп сериите Буба Уолъс получи въжена примка от бесило в своя гараж на „ Таладега “. Инцидентът се е случил по време на забавянето поради дъжд на вчерашната конкуренция, която в следствие бе отсрочена за по-късно през днешния ден. Уолъс е единственият афроамериканец в топ равнището на НАСКАР, като в последните седмици мощно адвокира за по-добра интеграция и битка с расизма в шампионата.

По негова концепция, от НАСКАР не разрешиха флаговете на някогашната Конфедерация да бъдат показвани от почитатели на пистите. Нещо, което бе всекидневно процедура в южните щати, където са и множеството НАСКАР надпревари. В изказване от НАСКАР оповестиха, че са били осведомени за случая с въжената примка и незабавно стартират следствие по случая.

„ Ние сме ядосани и възмутени, не можем да опишем какъв брой съществено одобряваме този хулигански акт. Започнахме следствие по случая и ще създадем всички допустимо да идентифицираме причинителя и той ще бъде изпъден от спорта “, оповестяват от НАСКАР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР