Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен е

...
Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен е
Коментари Харесай

Ферстапен с красноречиви действия спрямо новия си партньор

Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен е избрал да не употребява данните, които тимът събира от надпреварите на неговия нов съотборник Пиер Гасли. Това твърди холандският публицист Ерик ван Харен.

Причината за решението се кри в слабото показване на 23-годишния французин. То е повода за голямата разлика сред двата потока от информация. Данните на Гасли били дотолкоз разнообразни с тези от болида на самия Ферстапен, че той просто не можел да разчита да научи от тях нещо ново за държанието и капацитета на колата.

Вече на няколко пъти шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер загатна, че повишението на Гасли от дъщерния Торо Росо в Ред Бул може би е пристигнало по-рано от предстоящото. В първите си 3 надпревари роденият в Руен играч единствено един път финишира в зоната на точките, което в прорез с опциите на колата, която има на свое разположение. За сметка на това Ферстапен приключи трети в Австралия, а след това реализира 4-и места в Бахрейн и Китай.

Наскоро Гасли изрази мнение, че може би неговият жанр на пилотиране е „ прекомерно агресивен” за болида RB15. Ван Харен, който работи за „ Де Телеграаф”, удостовери слуховете, че в Шанхай французинът е получил късмет да надникне в настройките, които употребява Ферстапен.

„ Ред Бул не желае квалификационната борба сред Ферстапен и Гасли да приключи при 21:0”, сподели журналистът. „ В Китай Гасли прекара известно време в колата на Ферстапен, с цел да усети по какъв начин е. Не на пистата, а в гаража. После той употребява същите настройки в квалификацията и се оказа на секунда зад Макс. Това е неприятен знак.”

„ Чух, че Ферстапен към този момент не желае да употребява данните на Гасли, въпреки че двамата към момента могат да си оказват помощ като съотборници”, добави Ван Харен.

Проследете целия завладяващ уикенд към Гран При на Азербайджан, 4-и кръг през сезона във Ф1, посредством директните излъчвания на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Квалификацията в събота, 27-и април, започва в 16 часа българско време, а надпреварата е ден по-късно, точно на Великден, от 15,10 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР