Пилотът на Ред Бул Серхио Перес спечели квалификацията и ще

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес спечели квалификацията и ще
Коментари Харесай

Серхио Перес изненадващо спечели квалификацията в Саудитска Арабия

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес завоюва квалификацията и ще започва от първа позиция в неделното съревнование за Голямата премия на Саудитска Арабия във Формула 1.

Мексиканецът беше най-бърз на пистата в Джеда с време 1:28.200 минута, с цел да стигне до първи полпозишън в кариерата си.

Втори на 0.025 остана Шарл Льоклер (Монако) с Ферари, а третата позиция зае неговият съотборник Карлос Сайнц (Испания), на 0.202 секунди след спечелилия.

Световният първенец Maкс Ферстапен (Нидерландия) с Ред Бул ще потегли четвърти на следващия ден.

малко преди края на втората сесия след жестока злополука на немския водач на "Хаас " Мик Шумахер.

4:58 минути преди края германецът се заби с висока скорост в бетонната стена на завой номер 12.

От американския тим обявиха, че синът на легендата на "Ферари " и седемкратен международен първенец Михаел Шумахер е в схващане след злополуката.

Германецът е откаран с кола за спешна помощ в медицински център на пистата, откакто е изваден от разрушения болид. След това Шумахер е бил откаран в болница за проучвания.

"Той няма пострадвания, просто желаеха да го ревизират и да създадат някои фотоси, с цел да видят, че няма съществени контузии от удара ", сподели шефът на тима Гюнтер Щайнер пред телевизия "Скай Спортс ".

Телевизията пресметна, че колата се е движила с 274 км/ч сега на удара в бетонната стена. Болидът се възпламени, а отломките му бяха разпръснати на всички места по пистата.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън (Великобритания) с Meрцедес се провали и отпадна в първата сесия. Така той ще потегли едвам от 16-ата позиция.

Британецът не съумя да се оправи добре и за първи път от Гран При на Бразилия през 2017 година не съумя да премине първата фаза на квалификацията за място.

"Толкова скърбя, момчета ", сподели Хамилтън по радиото на тима, когато му беше обявена новината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР