Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Пиер Гасли

...
Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Пиер Гасли
Коментари Харесай

Гасли изненада всички в леко мократа първа тренировка

Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Пиер Гасли изненадващо даде най-хубав резултат в първата свободна подготовка преди Гран При на Англия. На „ Силвърстоун” за първи път в своята кариера като играч от „ кралските гонки” французинът, съумя да даде най-силен резултат, пък бил той и просто подготвителен.

23-годишният водач, който е подложен на съществени рецензии напоследък, извърши най-бързата си обиколка за 1:27,173 минути. Той съумя да остави на съвсем половин секунда зад себе си Валтери Ботас (Мерцедес) и съотборника си в Ред Бул Макс Ферстапен, чийто най добър резултат беше над 1:18 минути.

Като цяло заниманието беше изпълнено с много произшествия, които започнаха надалеч преди лекия дъжд, който поръси трасето във финалните стадии от тестванията. Ромен Грожан зададе тона със своя Хаас, откакто се завъртя и удари в питлейна тъкмо в завоя преди да се включи в трасето. От отбора взеха решение водачът да извърши обиколката, въпреки и останал без предно крило, с цел да избегне наказване за придвижване в неверна посока в питлейна, само че пък по този начин частите от строшения подробност се разнесоха из цялата писта. Това докара до къс интервал на виртуална кола за сигурност.

Малко след този епизод Кими Райконен (Алфа Ромео) претърпя срив в мотора, който го остави имобилен на трасето и това докара до червени знамена. Финландецът напусна кокпита и се качи върху болида си, до момента в който маршалите го бутаха настрана, откакто колата не можеше да се движи на личен ход.

До края на заниманието съвсем всички водачи, в това число водачите в класирането Люис Хамилтън и Валтери Ботас, имаха своите дребни произшествия и напускания на пистата. Британецът беше относително спокоен и приключи тренировката на 4-а позиция, като сподели обилни проблеми със сцеплението, когато трябваше да постави гуми интермедия поради леко мокрия асфалт.

Двамата водачи на Ферари – Шарл Льоклер и Себастиан Фетел, приключиха надлежно 5-и и 6-и. Монегаскът още доста рано в тренировката се оплака, че „ нещо странно” се случва с колата му.

Гран При на Англия, първа свободна подготовка, топ 10:

1. Пиер Гасли, Ред Бул – 1:27,173

2. Валтери Ботас, Мерцедес – 1:27,629

3. Макс Ферстапен, Ред Бул – 1:18,009

4. Люис Хамилтън, Мерцедес – 1:18,122

5. Шарл Льоклер, Ферари – 1:28,253

6. Себастиан Фетел, Ферари – 1:28,304

7. Нико Хюлкенберг, Рено – 1:28,803

8. Даниел Рикиардо, Рено – 1:29,031

9. Александър Албън, Торо Росо – 1:29,093

10. Карлос Сайнс-младши, Макларън – 1:29,162
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР